Mark Knopfler naar Ziggo Dome

Mark Knopfler vestigt zijn naam als topgitarist met zijn band Dire Straits en behoort tot het summiere lijstje van grootste gitaristen aller tijden. Deze succesvolle artiest komt op 14 mei 2013 naar de Ziggo Dome, Amsterdam. De kaartverkoop van dit concert start dinsdag 11 september om 10.00 uur.
Tijdens zijn jaren met Dire Straits en zijn solocarrière verkocht Knopfler meer dan 120 miljoen albums wereldwijd. Dit jaar is het net twintig jaar geleden dat Dire Straits hun laatste show speelden. Maar Knopfler ging door en floreert ook solo. Knopfler heeft vele hits achter zijn naam staan en hij heeft net zijn achtste studioalbum klaar. ‘Privateering’ ligt vanaf 31 augustus in de winkels.
Voor het eerst komt Knopfler met een dubbelaar op de proppen. “Hoe ouder ik wordt, hoe meer ik wil schrijven”, licht hij toe, “Ik geniet steeds meer van het hele proces van schrijven, opnemen en live spelen. Het voelt voor mij bijna als een lange trip.” Naast nieuw materiaal maakt Knopfler maar wat graag plaats voor zijn oude klassiekers. “De Dire Straits nummers maken deel uit van onze levens. Ik speel de nummers graag een tikje anders om niet routineus te klinken. Maar ik hou ervan die nummers opnieuw te spelen. Ik heb ze geschreven en mijn fans houden ervan. Zo simpel is het.”
Mark Knopfler’s typische gitaarspel weerklinkt als vanouds en samen met zijn achtkoppige band kijkt hij uit naar de tour in 2013. Met patent op goed songschrijfwerk en grote hits van zijn hand maakt de Ziggo Dome zich op voor een prachtige avond op dinsdag 14 mei 2013.
An evening with Mark Knopfler and band
Dinsdag 14 mei 2013
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: €44,- / €49,- / €54,- / €59,- prijs (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.45 uur
Kaartverkoop start dinsdag 11 september om 10.00 uur via: www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Related posts:

  1. ‘An evening with Mark Knopfler’ live in het Sportpaleis van Antwerpen
  2. Nieuw album voor Mark Knopfler ‘Privateering’
  3. Op 17 december komt Muse naar Ziggo Dome
  4. Nicki Minaj in de herfst terug naar Amsterdam, op 15 oktober in Ziggo Dome
  5. Op zondag 25 november komt Skunk Anansie naar Ziggo Dome
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *