EYE en VPRO starten het maandelijkse live magazine Filmcafé

Op 14 september vinden in EYE bar-restaurant de opnamen plaats van de eerste aflevering van EYE Filmcafé, een gratis toegankelijk magazine over film. Het programma wordt later op de avond uitgezonden in VPRO De Avonden op Radio 6.
De eerste gasten zijn Jeroen Willems, Eddy Terstall en Robert Oey. De presentatie is in handen van Lotje IJzermans en vaste tafeldame is filmliefhebber en filosoof Stine Jensen.
Opnames EYE Filmcafé / VPRO De Avonden op 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december 2012 van 17.00 tot 18.00 in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam. Ook te beluisteren op Radio 6 (VPRO De Avonden) 22.00-23.00.
Elke tweede vrijdag van de maand spreekt presentator Lotje IJzermans (VPRO De Avonden) in EYE bar-restaurant met verschillende gasten over film in alle soorten en maten: van arthouse tot cult, van Hollywood tot Hollands drama. Vaste tafeldame is filmliefhebber Stine Jensen, die filosofisch licht laat schijnen op opmerkelijke filmzaken. Elke aflevering krijgt een Nederlandse filmmaker vijf prikkelende vragen voorgelegd en wordt een hoofdgast geïnterviewd. Wisselende bands zullen de uitzending live muzikaal begeleiden – op 14 september speelt de band Awkward I.
Programma 14 september
Hoofdgast van het eerste EYE Filmcafé is acteur Jeroen Willems, die door het Nederlands Film Festival is gekozen tot gast van het jaar.
Sarina Vitta (VPRO’s De Avonden) praat met Robert Oey over zijn film Gesneuveld en filmkenner Ronald Simons verzorgt een column over Forbidden Zone (1982),
een ‘onterecht vergeten’ cultmusical met eigenaardige liedjes, bizarre personages en moordpartijen, die per direct kan worden bijgezet in het rijtje cultklassiekers Pink Flamingo’s, Eraserhead en The Rocky Horror Picture Show. Verder: vijf vragen aan Eddy Terstall over onder andere zijn tiende film Deal, een romantisch-laconieke komedie waarvoor Benjamin Herman de soundtrack componeerde.
Opname gratis toegankelijk
EYE Filmcafé is gratis en voor iedereen toegankelijk.
Het programma wordt opgenomen van 17.00 tot 18.00 in EYE bar-restaurant en is later op die avond (22.00-23.00) semi-live te beluisteren op radio 6 bij VPRO De Avonden.

Related posts:

  1. Crossing Border live te volgen bij de VPRO
  2. VPRO Gids brengt VPRO Gids Coverboek uit
  3. VPRO zonder Volkskrant verder met Cinema.nl
  4. John Irving hoofdgast VPRO Boeken Festival
  5. Programmering VPRO Boeken Festival vult de Nes
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *