Een VPS Nederland of een dedicated server uitkiezen?

Als jouw hosting contract aan vernieuwing toe is en je huidige situatie niet meer voldoende is om je klanten van goede service te voorzien, dan kun je kiezen tussen VPS Nederland of een dedicated server. VPS staat voor Virtual Private server, wat dus letterlijk virtuele privé server betekent. Dedicated server is in het Nederlands vertaald toegewijde server, dus op het eerste gezicht lijken de omschrijvingen erg op elkaar. Toch zitten beide diensten volledig anders in elkaar en zijn er situaties waarin VPS Nederland beter is dan een dedicated server en andersom.

Het verschil tussen VPS Nederland en een dedicated server

Een VPS is een virtuele server op een zware fysieke server. Deze fysieke server heeft veel kracht, een groot geheugen en de beste harde schijven. Via deze sterke fysieke server worden een aantal virtuele servers aangemaakt. Deze virtuele servers kun je huren en gebruiken, wat dus VPS is. Kies je voor een dedicated server, dan is die fysieke server helemaal van jou. Deze hangt in een datacentrum met noodstroom en razendsnel glasvezel internet. Je deelt niets, alles valt onder het contract. Beide zijn overigens uitstekende keuzes als je aan SEO techniek wilt werken. Een snellere en betrouwbare website komt altijd hoger in de zoekresultaten terecht.

De overeenkomsten tussen VPS en een dedicated server

VPS Nederland en een dedicated server hebben veel gemeen. Zo krijg je in beide gevallen je eigen omgeving waar niemand anders aan kan zitten. Het virtuele aspect van VPS zorgt daarvoor en bij een dedicated server huur je alles voor jezelf. Het contract dat je hebt is in beide gevallen flexibel en kan gemakkelijk worden aangepast. Je kunt meer geheugen of meer opslagruimte laten toevoegen, als je dit nodig hebt. Je hebt dus volledige controle over je pakket en de diensten die je afsluit, welke optie je ook kiest. Een laatste voordeel is dat andere websites jou niet kunnen belemmeren door problemen met veiligheid of capaciteit te veroorzaken.

Welke optie is het beste?

De keuze tussen VPS Nederland of een dedicated server zal waarschijnlijk gemaakt worden door te kijken naar de grootte van je website en naar je afhankelijkheid ervan. Als jij je geld verdient met je grote en goed lopende website, dan is een dedicated server beter, want deze gaat eigenlijk nooit down. Het datacenter is van alle foefjes voorzien en heeft altijd stroom en internet. Is jouw inkomen sterk afhankelijk van je website, dan heb je dat soort garanties nodig.

Kies je voor VPS Nederland, dan betaal je minder dan voor dedicated hosting. Maar omdat je niet je eigen server huurt, zijn de garanties over de betrouwbaarheid wat minder goed. Je krijgt vaak ook minder extra diensten aangeboden van de host, als je niet voor dedicated hosting kiest. VPS Nederland zal voor jou niet genoeg zijn als je de zekerheid wilt dat jouw website altijd draait. Voor kleinere websites die niet meer op een webhosting pakket kunnen draaien, is VPS Nederland een logische volgende stap.

Kies voor Snel.com voor betrouwbare en maximale beschikbaarheid voor je webhosting.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *