Het verschil tussen een serverkast en patchkast

Een ondiepe kast (max. 600 mm) met een glazen deur wordt gezien als een patchkast. Bij dit soort kasten komt geen extreme warmte vrij, waardoor een glazen deur een goede oplossing is. De gemiddelde patchpanelen en switches zijn bovendien niet dieper dan 600mm, waardoor een groter formaat niet nodig is. Als er meer warmte vrijkomt dan wordt gekozen voor een geperforeerde deur. Dat is dan vaak een serverkast die ook nog dieper is.

De naam patchkast, waar komt het vandaan?

De naam patchkast komt uiteraard uit het Engels. Het woord heeft te maken met verbinden en aan elkaar koppelen. Het Engelse “patching” is het woord voor dit soort termen. Patchkast komt dus van patching en is in heel Europa te gebruiken.

Aansluitingen in een patchkast

Voordat je een patchkast aansluit moet je bepalen welk aansluitpunt op welke toepassing wordt aangesloten in een patchkast. Meestal worden bijvoorbeeld lijsten bijgehouden waarop staat welke aansluiting bij welk aansluitpunt hoort. Deze lijsten bieden extra overzicht. Helaas wordt er echter vaak een wijziging aangebracht die niet wordt bijgehouden. Hierdoor wordt het voor de beheerder lastig om wijzigingen snel door te voeren. Patchkasten zijn in veel soorten en maten te bestellen en kunnen ook in combinatie met veel accessoires worden

Het belang van een patchkast

Patchkasten zijn erg belangrijk om een stabiel netwerk te behouden. De apparatuur doet het werk, maar de apparatuur zorgt voor de veilige opslag. Een veilige opslag is niet alleen belangrijk tegen vuil en schade, maar ook zeker tegen diefstal. Je wilt niet dat iemand apparatuur steelt die voor jouw organisatie cruciaal is. Daarnaast is een patchkast ideaal om ervoor te zorgen dat niet iemand binnen de organisatie zomaar bij apparatuur komt. Als iemand bij een storing het heft in eigen hand wil nemen kan dat voor veel meer schade zorgen. Door een patchkast met slot en kunnen alleen mensen bij de kast die ook daadwerkelijk een sleutel hebben.

 

Ook tegen vervelende geluiden is een patchkast ideaal. Apparatuur kan soms lawaai maken om verschillende redenen. Dit geluid kan behoorlijk storen tijdens het werk. Om het geluid te dempen is een patchkast de uitkomst. Het geluid blijft in de kast en stoor niemand tijdens het werk!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *