AVRO’s Opium Radio aanstaande zondag live vanaf het Theatergala

OPIUM, het kunst- en cultuurmagazine van de AVRO op Radio 1, komt met een speciale uitzending op zondag 9 september, live vanaf het Theatergala vanuit de Stadsschouwburg in Amsterdam, waar de belangrijkste Toneelprijzen – de Theo d’Or, de Louis d’Or en de Toneelpublieksprijs voor de beste toneelvoorstelling worden uitgereikt.  Presentator is Hans Smit.
Hans Smit bespreekt in Opium-radio ook de hoogtepunten van het afgelopen seizoen met theaterrecensent Annette Embrechts. Daarnaast peilt hij de eerste reacties van de winnaars.
Voor de Louis d’Or zijn genomineerd: Herman Gilis voor zijn rol van Willy Lomoan in ‘Dood van een handelsreiziger, Hein van der Heijden voor zijn rol in ‘OomWanja’ én voor zijn rol in ‘Vincent en Theo’, Wim Opbrouck voor zijn rol in ‘Tartuffe’ en Mark Rietman voor zijn rol in ‘Gekluisterd’.
Voor de Theo d’Or zijn genomineerd; Linda van Dyck voor haar rol in ‘Who’s afraid of Virginia Woolf, Marlies Heuer voor haar rol in ‘Am Ziel’ en Bianca van der Schoot voor haar rol in ‘Boiling Frog’.
Naast de Louis d’Or en de Theo d’Or worden ook de Arlecchino en de Colombina uitgereikt, voor de meest indrukwekkende mannelijke en vrouwelijke bijdragende rollen.
Verder aandacht voor de Toneelpublieksprijs en de Prosceniumprijs.
Opium radio, zondag 9 september, AVRO, Radio 1: 21.00 uur – 22.00 uur.
Opium uitzendingen zijn ook te beluisteren via opium.avro.nl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *