Clairy Polak volgt morgen Maartje van Weegen op bij AVRO's De Klassieken

Clairy Polak volgt morgen Maartje van Weegen op bij AVRO's De Klassieken

Zondag, 2 september 2012 - 10u19

Vanaf morgen presenteert Clairy Polak iedere werkdag het best beluisterde Radio 4-programma De Klassieken bij de AVRO. Clairy vervangt Maartje van Weegen die afgelopen vrijdag na 41 jaar stopt met haar carrière.

Met terugkeer van Polak op de radio gaat een lang gekoesterde wens van haar in vervulling: “Heerlijk om muziek, waarnaar ik bijna mijn hele leven al luister en een programma dat mij zo vaak vergezelt op weg naar of tijdens mijn werk, te mogen presenteren voor de microfoon van mijn favoriete medium, de radio!”
 
Clairy Polak is met ingang van maandag 3 september te horen bij de AVRO op Radio 4. Vanaf die datum presenteert zij elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur De Klassieken. In dit programma wordt de meest geliefde klassieke muziek afgewisseld met bijzonder minder bekend repertoire. De Klassieken is onder Maartje van Weegen uitgegroeid tot het populairste klassieke muziekprogramma van Nederland.
 
Peter Lubbers, Directeur Media: “Ik ben erg blij dat we in Clairy Polak een enthousiaste en kundige opvolger hebben gevonden van Maartje van Weegen. Net als Maartje is Clairy een warme persoonlijkheid en heeft zij veel passie voor klassieke muziek die haar na aan het hart ligt. Daarmee kan Clairy haar liefde voor muziek op een aanstekelijke manier overdragen aan onze luisteraars.”
 
De Klassieken
De Klassieken is met meer dan 100.000 luisteraars het best beluisterde programma op Radio 4. Al meer dan vijf jaar is het AVRO-programma elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur te horen. Voor meer informatie kijk op www.radio4.nl/klassieken.
 
Foto: AVRO/ Ingo Caly
 

Related posts:

  1. Clairy Polak volgt Maartje van Weegen op bij AVRO’s De Klassieken
  2. Maartje van Weegen presenteert ‘De Klassieken’ thuis vanuit Stiens
  3. AVRO-presentatrice Maartje van Weegen ontvangt Georgische presidentiële onderscheiding
  4. Afscheid Maartje van Weegen aanstaande vrijdag live bij de AVRO op Radio 4
  5. Andreas Scholl ontvangt AVRO-presentatrice Maartje van Weegen met De Klassieken