AVRO-presentatrice Maartje van Weegen ontvangt Georgische presidentiële onderscheiding

AVRO-presentatrice Maartje van Weegen ontvangt Georgische presidentiële onderscheiding

Vrijdag, 31 augustus 2012 - 10u20

Maartje van Weegen heeft vanmorgen tijdens haar laatste uitzending van het AVRO Radio 4-programma De Klassieken de Orde van het Gulden Vlies-onderscheiding ontvangen uit handen van de Georgische ambassadeur de heer Shota Gvineria.

In het Concertgebouw in Amsterdam ontving de totaal verraste Maartje van Weegen de ‘Orde van het Gulden Vlies’-onderscheiding vanwege haar inspanningen voor het Georgische klassieke radiostation Muza in Tibilisi, waarvoor zij met luisteraars van haar radioprogramma De Klassieken in 2010, 10.000 cd’s inzamelde. Tijdens de live uitzending vanuit het Concertgebouw in Amsterdam roemde de Georgische ambassadeur onder andere Maartjes grote betrokkenheid. Eerdere ontvangers van de eervolle presidentiële onderscheiding zijn Javier Solana en Strobe Talbott.
 
De Klassieken, ‘De arbeidsvitaminen van de klassieke muziek’ zijn elke werkdag te beluisteren van 9.00 tot 12.00 uur bij de AVRO op Radio 4. Voor meer informatie kijk op www.radio4.nl/klassieken. Vanaf aanstaande maandag neemt Clairy Polak de presentatie van De Klassieken over van Maartje van Weegen.
 
Foto: AVRO
 

Related posts:

  1. AVRO-presentatrice Maartje van Weegen kondigt afscheid aan
  2. Andreas Scholl ontvangt AVRO-presentatrice Maartje van Weegen met De Klassieken
  3. Afscheid Maartje van Weegen aanstaande vrijdag live bij de AVRO op Radio 4
  4. Clairy Polak volgt Maartje van Weegen op bij AVRO’s De Klassieken
  5. AVRO De Klassieken met Maartje van Weegen live vanuit De Leidse Pieterskerk