Zaterdag in 'Door de Wereld Radio' - Christenen in Noord-Nigeria: 'Ze schoten op iedereen'

Zaterdag in 'Door de Wereld Radio' - Christenen in Noord-Nigeria: 'Ze schoten op iedereen'

Donderdag, 30 augustus 2012 - 11u04

Zaterdagavond zendt de EO een reportage uit over de zorgelijke situatie van christenen in het islamitische noorden van Nigeria. De laatste maanden pleegde de islamitische terreurorganisatie Boko Haram aanslagen op verschillende kerken. Daarbij vielen dit jaar al enkele honderden doden.

Zaterdagavond om 20.00 uur in Radio 5-programma 'Door de Wereld' het aangrijpende verhaal van dominee Chenma Gwaba. Hij verloor dit jaar zijn vrouw en tienjarige zoon bij een gruwelijke aanslag in een gebedssamenkomst. “Ik stond achter de preekstoel. Tijdens het gebed hoorde ik plotseling geweerschoten. Ik opende mijn ogen en zag onbekende mannen via een open raam op iedereen in de kerk schieten”, vertelt de voorganger die met de EO-verslaggever Richard Groenenboom teruggaat naar de getroffen kerk die nog besmeurd is met bloed en kogelgaten. Tijdens de aanslag op de kerk vielen elf doden. 
 
Op dit moment wordt de kerk niet meer gebruikt voor zondagse diensten. De christenen komen samen in een ommuurde kerk met gewapende politie voor de deur. 
 
Foto: EO
 
Door de Wereld Radio, zaterdagavond 20.00 uur, Radio 5
 

Related posts:

  1. Zaterdag op Radio 6: Giel Jazz
  2. Oproep: Met Milieudefensie en Vroege Vogels op uitdagende missie naar Nigeria
  3. Sfeervol bevrijdingsprogramma op Radio 1
  4. Il Volo verovert naast Italië ook de rest van de wereld
  5. Nieuwe rangschikking grootste parken ter wereld bekendgemaakt