'An evening with Mark Knopfler' live in het Sportpaleis van Antwerpen

'An evening with Mark Knopfler' live in het Sportpaleis van Antwerpen

Woensdag, 29 augustus 2012 - 15u13

Mark Knopfler behoort tot het summiere lijstje van grootste gitaristen aller tijden. Hij kreeg zopas een Lifetime Achievement Award bij de Ivor Novello Awards, de belangrijkste songwriterawards in de UK.

 

Tijdens zijn jaren met Dire Straits en zijn solocarrière verkocht Knopfler meer dan 120 miljoen albums wereldwijd. Dit jaar is het net twintig jaar geleden dat Dire Straits hun laatste show speelden. Maar Knopfler ging door en floreert ook solo. Vorig jaar stal hij nog de show samen met Bob Dylan in het Sportpaleis. Nu neemt hij de Antwerpse concerttempel alleen voor zijn rekening en dat op zondag 12 mei. Knopfler heeft zelf immers genoeg hits om een avondvullend programma te verzorgen en daarenboven heeft hij net zijn achtste studioalbum klaar. ‘Privateering’ ligt vanaf 31 augustus in de winkels.
 
Voor het eerst komt Knopfler met een dubbelaar op de proppen. “Hoe ouder ik word, hoe meer ik wil schrijven”, licht hij toe. “Ik geniet steeds meer van het hele proces van schrijven, opnemen en live spelen. Het voelt voor mij bijna als een lange trip”.
 
Naast nieuw materiaal maakt Knopfler maar wat graag plaats voor zijn oude klassiekers. “De Dire Straits-nummers maken deel uit van onze levens. Ik speel de nummers graag een tikje anders om niet routineus te klinken. Maar ik hou ervan die nummers opnieuw te spelen. Ik heb ze geschreven en mijn fans houden ervan. Zo simpel is het”.
 
Mark Knopfler’s typische gitaarspel weerklinkt als vanouds. Knopfler, dankzij Dire Straits met een schouw vol Grammy Awards, heeft een patent op goed songschrijfwerk. Grote hits van zijn hand zijn ‘Money For Nothing’, ‘Sultans Of Swing’,‘Romeo And Juliet’ en ‘Walk Of Life’. Ook zijn werk als producer, voor onder anderen Bob Dylan en Randy Newman, staat hoog aangeschreven.
 
Kaarten kosten 44, 55, 62 en 79 euro, inclusief servicekosten. De kaartverkoop start donderdag 6 september om 9.00 uur
 

Related posts:

  1. Nieuw album voor Mark Knopfler ‘Privateering’
  2. The Straits op vrijdag 28 oktober in de Ancienne Belgique
  3. Rammstein op donderdag 8 maart 2012 in Sportpaleis Antwerpen
  4. Jubileumeditie MNM Back to the 90′s zaterdag 31 maart Sportpaleis Antwerpen
  5. Judas Priest op 23 mei live in de Lotto Arena in Antwerpen