Prinsengrachtconcert met Nederlandse soliste Christianne Stotijn

Prinsengrachtconcert met Nederlandse soliste Christianne Stotijn

Maandag, 13 augustus 2012 - 14u18

Aanstaande zaterdagavond is de Nederlandse Christianne Stotijn de hoofdpersoon van de 31ste editie van het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. De AVRO zendt hèt klassieke evenement van het jaar live uit op zaterdag 18 augustus vanaf 21.20 uur op Nederland 2 en vanaf 19.00 uur op Radio 4.

Christianne Stotijn geldt internationaal als één van de belangrijkste mezzosopranen van dit moment.
Tijdens het Prinsengrachtconcert wordt zij ondersteund door pianist Joseph Breinl en het Calefax Rietkwintet. Bijzonder wordt het optreden met haar broer, de geweldige contrabassist Rick Stotijn, die speciaal voor deze gelegenheid zijn zus begeleidt bij een aantal liederen. De presentatie van het Prinsengrachtconcert is ook dit jaar in handen van Hans van den Boom. De AVRO zendt Nederlands best bekeken en bezochte klassieke concert live uit op Nederland 2 vanaf 21.20 uur. Ook is het vanaf 19.00 uur live te horen op Radio 4 en via prinsengrachtconcert.nl is de livestream te zien.
 
“Jaren geleden liepen Joseph Breinl en ik, allebei nog studerend aan het Conservatorium van Amsterdam, langs de grachten en hielden onze passen in op de Prinsengracht waar Vesselina Kasarova zong. Vanuit het niets zei Joseph tegen me: “Op een avond staan we daar! Let op mijn woorden!”
Nu is het zover en denk ik terug aan zijn woorden, die ik toen nog niet geheel serieus nam. Voor Joseph en mij betekent het na tien jaar samenwerking een bijzonder cadeau om elke dag te mogen delen en communiceren in muziek. Het Prinsengrachtconcert is dan ook zeker een feest! En dit te meer door de inspirerende musici met wie ik het podium mag delen, met één wel heel bijzondere vriend”, aldus Christianne Stotijn
 
Christianne Stotijn
Christianne Stotijn, 34, treedt op in alle grote concertzalen en operahuizen ter wereld, van het Concertgebouw in Amsterdam tot Carnegie Hall in New York. Operarollen vertolkte zij in grote operatheaters in ondermeer Londen, Parijs en Brussel. Haar grootste passie ligt bij het lied. Samen met haar vaste pianist Joseph Breinl won zij verscheidene prijzen en awards. Christianne werkte samen met grote dirigenten als Bernard Haitink, Claudio Abbado, Yannick Nézet-Séguin en Gustavo Dudamel. Tijdens het Prinsengrachtconcert zingt zij de wereldpremière van een stuk dat Michel van der Aa speciaal voor deze avond voor Christianne en haar broer Rick gecomponeerd heeft.
 
Voor meer informatie kijk op prinsengrachtconcert.nl
 

Related posts:

  1. Casa Luna: mezzo-sopraan Christianne Stotijn
  2. Eerste AVRO Prinsesgrachtoncert On Ice was een groot succes
  3. Holland Doc Radio: ‘De Nederlandse maagd’ als hoorspel
  4. ‘Componist van de Week’ volgende week over Joseph Bodin de Boismortier
  5. Wie is de beste vrijwilliger uit de Nederlandse popscene?