Gay Pride kleurt AVRO Radio roze

Gay Pride kleurt AVRO Radio roze

Woensdag, 1 augustus 2012 - 16u13

AVRO Radio staat aankomend weekend in het teken van de Gay Pride. In de strijd tegen de hokjesgeest neemt de AVRO sinds 2007 deel aan de jaarlijkse Canal Parade die onderdeel is van de Gay Pride Amsterdam. In drie radioprogramma’s wordt vooruitgeblikt én teruggekeken op de Canal Parade die plaatsvindt op zaterdag 4 augustus.

Sherills Soul & Jazz Homo Top 6
Een dag voordat de Canal Parade los gaat op de grachten van Amsterdam zendt Sherill Samson een Soul & Jazz Homo Top 6 uit op Radio 6 Soul & Jazz. Dit ‘roze’ lijstje wordt samengesteld door de luisteraars van Radio 6. Op de website van Sherill For Real forreal.radio6.nl staat een lijst met tientallen nummers waarop kan worden gestemd. Verwacht geen nummers van The Village People, Right Said Fred of Take That, maar wel goede soul- en discoplaten die zowel homo’s als hetero’s doen dansen. De zes titels waarop het meest is gestemd, worden op vrijdag 3 augustus rond 11.45 uur uitgezonden op Radio 6 Soul & Jazz.
 
Gay Pride After Party
Hans Schiffers tovert zijn uitzending van The Best of 2Night op Radio 2 op zaterdag 4 augustus om tot een Gay Pride After Party. Hij blikt van 18.00 tot 21.00 uur met verschillende BN’ers terug op de Canal Parade die deze dag heeft plaatsgevonden.
 
Gay Night
Na afloop van de Canal Parade presenteren Hans Schiffers, Shary-An en Corné Klijn in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 augustus de Gay Night op Radio 2. Van middernacht tot 6.00 uur nemen Hans, Shary-An en Corné achtereenvolgens twee uur van de uitzending op zich. Tijdens de Gay Night is er volop aandacht voor muziek met een ‘roze’ randje. Bekende homo’s Hans Klok en Gerard van Maasakkers laten hun favoriete top 3 horen. Verder zijn de DJ’s Bramsterdam en Big General te gast. Zij draaien op grote feesten en organiseren tweemaandelijks het homofeest Furball in Club Church in Amsterdam.
 
Sherills Soul & Jazz Homo Top 6, vrijdag 3 augustus rond 11.45 uur, Radio 6 Soul & Jazz.
Gay Pride After Party, zaterdag 4 augustus van 18.00 tot 21.00 uur, Radio 2.
Gay Night, in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 augustus van 00.00 tot 06.00 uur, Radio 2
 

Related posts:

  1. AVRO pakt groots uit tijdens Amsterdam Gaypride 2011
  2. ‘Why Tell Me Why’ nog steeds keihard op nummer 1 in roze hitlijst
  3. Avro Gay Night op Radio 2 met Hans, Suzanne en Corné
  4. AVRO Radio viert de Dag van het Vinyl in het Vondelparkpaviljoen
  5. Zaterdag in AVRO Opium: Brigitte Kaandorp in Opium TV en Bastiaan Ragas in Opium Radio