In de nacht van donderdag op vrijdag in ZomerNachten: Maarten van Roozendaal

In de nacht van donderdag op vrijdag in ZomerNachten: Maarten van Roozendaal

Woensdag, 4 juli 2012 - 07u04

Maarten van Roozendaal maakt in de nacht van donderdag 5 juli op vrijdag 6 juli een eigen radioprogramma in de serie ZomerNachten op Radio 1. In anderhalf uur vertelt hij zijn eigen verhaal.

Maarten gebruikt de anderhalf uur om zijn levensverhaal vertellen, van zijn wieg in Heiloo tot aan zijn spectaculaire dood. Zanger, liedkunstenaar en theatermaker Van Roozendaal werd onlangs vijftig, zingt al vanaf zijn tweede jaar en heeft tot zijn eigen verbazing met zijn kritische teksten een groot publiek verzameld. Maar buiten het theater slaat de verwarring toe. Een ZomerNacht over zijn haat-liefde verhouding met de maatschappij en kleinkunst in de traditie van Zappa en Iggy Pop.
 
Als keuzeconcert (01.30-02.00 uur) kiest Maarten voor zijn eigen concert uit 2009 ‘En noem het maar vrienden'. Een concert met traditionele bandbezetting: Egon Kracht, Marcel de Groot, Wouter Planteijdt, Richard Heijerman en Nico Brandsen.
 
In ZomerNachten doorbreken de makers het patroon dat iedereen op de radio moet worden geïnterviewd. De ma(a)k(st)er zit helemaal alleen in de studio, anderhalf uur lang, zonder onderbreking, met het eigen verhaal en persoonlijke muziekkeuze. Het programma is gebaseerd op het Zweedse radioprogramma Sommar. Het is daar al vijftig jaar een hit.
 
De laatste gastheer in deze reeks ZomerNachten is Hans van der Wal, vader van stand-up comedian Floor van der Wal. In juli is het een jaar geleden dat Floor overleed na een verkeersongeluk. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn persoonlijke verhaal.
 
De vijf afleveringen van ZomerNachten zijn in de week van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli dagelijks te horen om 00.02 uur op Radio 1. ZomerNachten is te volgen op www.facebook.com/casalunancrv.
 
Meer info: casaluna.ncrv.nl
 
ZomerNachten: Maarten van Roozendaal, vrijdag 06 juli 2012 – 00.02 uur, Radio 1
 
 

Related posts:

  1. In de nacht van woensdag op donderdag in ZomerNachten: fotograaf Jeroen Kramer
  2. In de nacht van dinsdag op woensdag in ZomerNachten: Martin Koolhoven
  3. In de nacht van maandag op dinsdag in ‘ZomerNachten’: Pauline van der Meer Mohr
  4. NCRV maakt makers ZomerNachten bekend
  5. Een week lang ZomerNachten op Radio 1 vanaf maandag 2 juli