In de nacht van woensdag op donderdag in ZomerNachten: fotograaf Jeroen Kramer

In de nacht van woensdag op donderdag in ZomerNachten: fotograaf Jeroen Kramer

Zondag, 1 juli 2012 - 08u44

Jeroen Kramer maakt in de nacht van woensdag 4 juli op donderdag 5 juli een eigen radioprogramma in de serie ZomerNachten op Radio 1. In anderhalf uur vertelt hij zijn eigen verhaal.

Wat gebeurt er met je, als je je eigen werk van de afgelopen tien jaar verafschuwt? Fotograaf Jeroen Kramer woont sinds 2001 in Libanon. Als oorlogsverslaggever werkte hij voor de persbureaus Getty, Vanity Fair en de Volkskrant. Hij maakte in diverse landen foto’s van het Midden-Oostenconflict. Jeroen Kramer ging zijn foto’s haten toen hij zag dat ze een te poëtisch en te romantisch beeld van de oorlog gaven. Voor zijn ogen zag hij de kogels langs zijn ramen vliegen en vrienden sterven. Hij kwam tot het inzicht dat er geen mooie oorlogsfoto’s bestaan. Het veranderde zijn kijk op zijn werk, op zichzelf en op de wereld.
 
In ZomerNachten doorbreken de makers het patroon dat iedereen op de radio moet worden geïnterviewd. De ma(a)k(st)er zit helemaal alleen in de studio, anderhalf uur lang, zonder onderbreking, met het eigen verhaal en persoonlijke muziekkeuze. Het programma is gebaseerd op het Zweedse radioprogramma Sommar. Het is daar al vijftig jaar een hit.
 
Andere gastheren/gastvrouwen in deze reeks ZomerNachten die nog volgen:
Maarten van Roozendaal, zanger, liedkunstenaar en maker van succesvolle theaterprogramma’s.
Hans van der Wal, vader van stand-up comedian Floor van der Wal. In juli is het een jaar geleden dat Floor overleed na een verkeersongeluk.
 
De vijf afleveringen van ZomerNachten zijn in de week van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli dagelijks te horen om 00.02 uur op Radio 1. ZomerNachten is te volgen op www.facebook.com/casalunancrv.
 
Meer info: casaluna.ncrv.nl
 
ZomerNachten, donderdag 05 juli 2012 – 00.02 uur, Radio 1
 
 

Related posts:

  1. In de nacht van dinsdag op woensdag in ZomerNachten: Martin Koolhoven
  2. In de nacht van maandag op dinsdag in ‘ZomerNachten’: Pauline van der Meer Mohr
  3. NCRV maakt makers ZomerNachten bekend
  4. Een week lang ZomerNachten op Radio 1 vanaf maandag 2 juli
  5. ZomerNachten: economisch-historicus Jan Luiten van Zanden maakt live radioprogramma