Nieuw album voor Mark Knopfler 'Privateering'

Nieuw album voor Mark Knopfler 'Privateering'

Zaterdag, 30 juni 2012 - 00u07

Begin september komt het zevende soloalbum van Mark Knopfler uit. Het album heet ‘Privateering’ en is opgenomen in zijn eigen British Grove Studio’s in Londen. De voormalige Dire Straits-frontman produceerde het album zelf, samen met co-producers Chuck Ainlay en Guy Fletcher.

‘Privateering’ is een dubbelalbum vol zogenaamde “originals” geworden, oftewel classic songs uit vervlogen tijden. Enkele van de nummers op het album bracht Knopfler al ten gehore tijdens zijn gezamenlijke tour met Bob Dylan in 2011. Het album werd ingespeeld door Knopfler’s vaste “huisband”, aangevuld met gastmuzikanten als Kim Wilson van de Fabulous Thunderbirds en Ruth Moody van The Wailin’ Jennys.

Meer info: www.markknopfler.com

Related posts:

  1. Sigur Rós laat voor elk nummer op nieuw album ‘Valtari’ videoclip maken
  2. Sigur Rós kondigt nieuw album ‘Valtari’ aan
  3. Nieuw album voor Sam Sparro – Return To Paradise
  4. Sam Vloemans stelt nieuw album ‘Otrabanda’ voor
  5. Nieuw album van dEUS uit