In de nacht van dinsdag op woensdag in ZomerNachten: Martin Koolhoven

In de nacht van dinsdag op woensdag in ZomerNachten: Martin Koolhoven

Zaterdag, 30 juni 2012 - 09u06

Martin Koolhoven maakt in de nacht van dinsdag 3 juli op woensdag 4 juli een eigen radioprogramma in de serie ZomerNachten op Radio 1. In anderhalf uur vertelt hij zijn eigen verhaal.

Hij vertelt in zijn zomernacht over de film die hij ooit nog wil maken. Waar de film over zal gaan, weet hij nog niet. Science-fiction als ‘Blade Runner’, horror als ‘The Thing’ of een western a la ‘Once upon a time in the West’? Martin: ”Het is een gevoel, ik zie hem soms, of flarden ervan”. Aan de hand van interviews, filmfragmenten en muziek hoopt hij in anderhalf uur steeds dichter bij het antwoord te komen.
 
Koolhoven is regisseur van films als ‘Het Schnitzelparadijs’, ‘Knetter’ en ‘Oorlogswinter’. De laatste film, Oorlogswinter’’ maakte hij vier jaar geleden.
 
In het keuze concert van 01.30-02.00 uur R & B en Soul met Bill Withers, Prince, Jerry Lee Lewis, Billie Holiday, Funkadelic en Otis Redding.
 
In ZomerNachten doorbreken de makers het patroon dat iedereen op de radio moet worden geïnterviewd. De ma(a)k(st)er zit helemaal alleen in de studio, anderhalf uur lang, zonder onderbreking, met het eigen verhaal en persoonlijke muziekkeuze.Het programma is gebaseerd op het Zweedse radioprogramma Sommar. Het is daar al vijftig jaar een hit.
 
Andere gastheren/gastvrouwen in deze reeks ZomerNachten die nog volgen:
 
Jeroen Kramer, fotograaf en eerste winnaar van de Dutch Doc Award met zijn serie Room 103.
Maarten van Roozendaal, zanger, liedkunstenaar en maker van succesvolle theaterprogramma’s.
Hans van der Wal, vader van stand-up comedian Floor van der Wal. In juli is het een jaar geleden dat Floor overleed na een verkeersongeluk.
 
De vijf afleveringen van ZomerNachten zijn in de week van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli dagelijks te horen om 00.02 uur op Radio 1. ZomerNachten is te volgen op www.facebook.com/casalunancrv.
 
Meer info: casaluna.ncrv.nl
 
ZomerNachten: Martin Koolhoven, woensdag 04 juli 2012 – 00.02 uur, Radio 1
 
 

Related posts:

  1. In de nacht van maandag op dinsdag in ‘ZomerNachten’: Pauline van der Meer Mohr
  2. NCRV maakt makers ZomerNachten bekend
  3. Een week lang ZomerNachten op Radio 1 vanaf maandag 2 juli
  4. ZomerNachten: economisch-historicus Jan Luiten van Zanden maakt live radioprogramma
  5. ZomerNachten: Duncan Stutterheim (ID&T) maakt live radioprogramma