De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dinsdag 26 juni

De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dinsdag 26 juni

Maandag, 25 juni 2012 - 13u24

De publieke nieuws- en sportzender presenteert de Radio 1 Sportzomer. Negen weken lang is de programmering om. Van vrijdag 8 juni tot en met zondag 12 augustus hoort de luisteraar de ins en outs van het EK Voetbal, de Tour de France, Wimbledon en de Olympische Spelen in een mix met het nieuws en achtergronden.

Uitgelicht

Mart Smeets maakt zich op voor zijn veertigste Tour de France, die zaterdag 30 juni begint in Luik. Naar verluidt is hij de eerste sportjournalist uit Nederland die dat feit op zijn CV kan vermelden. Smeets, veelschrijver en sinds mensenheugenis wielercommentator en interviewer en ook dit jaar gastheer van de NOS Avondetappe, zag in dat feit tevens een mooie aanleiding om een boek te schrijven. In “Rond de 40’ blikt hij terug op Tourwinnaars en andere bijzondere renners, sportieve hoogte- en dieptepunten en zaken of personen die grote indruk op hem hebben gemaakt. In het boek zijn ook foto’s, knipsels, lijstjes en diverse Tourattributen uit zijn persoonlijk archief te bekijken. In de Radio 1 Sportzomer komt Smeets uitgebreid aan het woord over zijn boek.
 
En verder:

De sportzomerbus met verslaggever Marc-Robin Visscher staat op het Vrijthof in Maastricht waar André Rieu zijn zomeravondconcerten geeft.
 
Rond 10.50 uur spreekt de vaste dinsdagcolumnist Peter Middendorp zijn column uit.
 
Tussen 11.00 en 12.00 komt sportpresentator en schrijver Mart Smeets praten naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek “Rond de 40’.
 
In Op weg naar de Eurotop (tussen 13.00 en 14.00 uur) deel twee van een vijfdelige serie waarin wordt vooruitgeblikt naar de minitop in Rome later deze week, over de schuldencrisis in de Eurozone.
 
In het mediaforum (tussen 14.00 en 15.00 uur) bespreken televisiemaker Bert van der Veer en journalist Jan Tromp de actualiteit.
 
De festivaltent staat tussen 15.00 en 16.00 uur bij het MidZomerGracht Festival, een jaarlijks homocultureel evenement in Utrecht.
 
Het expertpanel met Den Haag-watchers Dominique van der Heyde (NOS) en Thijs Niemantsverdriet (NRC) is te beluisteren tussen 16.30 en 17.00 uur.
 
Tussen 20.00 en 23.00 uur zitten de vrienden van de avond aan de studiotafel. Vanavond zijn dat NOS-sportverslaggever Joep Schreuder en Marcel Rözer, schrijver en programmamaker.
 
Deze avond is eveneens journalist Luuk Mulder te gast. Hij heeft voor NRC Handelsblad in Noorwegen het proces tegen Anders Breivik, die bijna een jaar geleden 77 mensen doodde, gevolgd, vanaf het begin tot en met de laatste zittingsdag van de rechtbank.

Voor de tijdstippen: check www.radio1.nl 

UEFA EURO 2012

Rustdag bij het EK.
 
Andere sporten:

- Tennis: (vanaf 11.00 uur) flitsen van de vandaag te spelen partijen op Wimbledon. Commentaar: Mark Brasser.
- Wielrennen: rond 15.00 uur aflevering uit een serie waarin met oud-wielrenner Michael Boogerd wordt vooruitgeblikt naar de Tour de France, die zaterdag begint in de Belgische stad Luik.
 
Presentatie:

10.00-13.00 uur            Willemijn Veenhoven en Tijs van den Brink
13.00-16.00 uur            Jurgen van den Berg en Dione de Graaff
16.00-20.00 uur            Tom van ’t Hek en Lucello Carasso           
20.00-23.00 uur            Robbert Meeder en Herman van der Zandt

Radio 1 Sportzomer is ook te zien via de webcam van www.radio1.nl

 

Related posts:

  1. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dinsdag 19 juni
  2. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dinsdag 12 juni
  3. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor woensdag 20 juni
  4. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor donderdag 21 juni
  5. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor vrijdag 22 juni