West Friesland centraal in NCRV’s Plein 5

West Friesland centraal in NCRV’s Plein 5

Vrijdag, 22 juni 2012 - 13u22

Het NCRV-programma Plein 5 op Radio 5 Nostalgia besteedt dit seizoen wekelijks aandacht aan streken, steden en dorpen in Nederland. Van het Oldambt in Groningen tot Walcheren in Zeeland. In de komende week staat West Friesland centraal in Plein 5.

Presentator Hijlco Span brengt een bezoek aan het West-Fries Museum in Hoorn, waar nog tot en met 1 juli een tentoonstelling over Jan Pieterszoon Coen te zien is. Dinsdag gaat Hijlco op zoek naar een typisch West Fries streekproduct. Hij proeft het West Friese Omringbrood van Bakker Hein Raat. Woensdag staat weer in het teken van het dialectwoord. Ditmaal is P.C. Hooftprijswinnaar Hans ten Berge de ambassadeur.
 
Meer info: plein5.ncrv.nl
 
Foto: NCRV / Ton Kastermans Fotografie
 
NCRV's Plein 5, maandag 25 juni 2012 – 14.00 uur, Radio 5
 

Related posts:

  1. Het Noorder Koggenland centraal in NCRV’s Plein 5
  2. Roermond staat maandag centraal in NCRV’s Plein 5
  3. Plein 5 in het Westland
  4. Maandag staat Wieringen centraal in NCRV’s Plein 5
  5. Plein 5 in Urk