Knooppunt Kranenbarg bespreekt dagelijks trending topic uit de SocialCoupé in de trein

Knooppunt Kranenbarg bespreekt dagelijks trending topic uit de SocialCoupé in de trein

Vrijdag, 22 juni 2012 - 08u19

Na de stiltecoupé, waar reizigers rustig kunnen zitten zonder lawaai aan hun hoofd, kent de trein vanaf maandag 25 juni voor een week ook de SocialCoupé. Hier kunnen reizigers juist met elkaar het gesprek aangaan.

Over het uitzicht onderweg, de toestand in de wereld, je relatie met je ouders, of over zaken die meer nodig hebben dan de 140 tekens die je op Twitter kwijt kan.
 
Om het sociale karakter van de trein te benadrukken ondersteunt NS, samen met enkele bekende Nederlanders, zoals Dolf Jansen, Vincent Bijlo, Pieter Jouke en Bob van der Houven van het televisieprogramma Rail Away van maandag 25 tot en met vrijdag 29 april het project ‘de SocialCoupé’. De SocialCoupé is een initiatief van twee studenten (www.socialcoupe.nl). In de SocialCoupé, de achterste coupé van elke trein, wordt buiten de spits het gesprek met medereiziger aangemoedigd. Alles onder het motto ‘meet, talk and share’ om zo gezellig van A naar B te gaan. Met het project willen de studenten laten zien dat ondanks toenemend gebruik van telefoons, internet en computers juist de trein een ideale plek blijft om met elkaar te praten. Uiteraard is het je eigen keuze: de ene reis sta je wel voor open voor een gesprek en heb je de andere keer meer zin om een boek te lezen of muziek te luisteren of wil je lekker in een stiltezone zitten.<?xml:namespace prefix = o />
 
Elke dag, net na vieren, belt Bert Kranenbarg in het NCRV-programma Knooppunt Kranenbarg op Radio 2 met de inzittenden om te horen wat die dag ‘trending topic’ was in de SocialCoupé. Bij de allereerste rit op maandag 25 juni, reist collega-presentator Frank du Mosch mee in de SocialCoupé en doet in Knooppunt Kranenbarg verslag ervan.
 
Foto: NCRV / Ton Kastermans Fotografie
 
Meer info: www.kk.ncrv.nl
 
Knooppunt Kranenbarg, maandag 25 juni 2012 – 16.00 uur, Radio 2
 

Related posts:

  1. Knooppunt Kranenbarg bespreekt dagelijks trending topic uit de SocialCoupé in de trein
  2. NCRV’s Knooppunt Kranenbarg na 10 jaar officieel geopend met eigen straatnaambord
  3. NCRV’s Knooppunt Kranenbarg volgt fietsteam naar Alpe d’HuZes
  4. De Top 2000-stembus gaat open in NCRV’s Knooppunt Kranenbarg
  5. NCRV’s Knooppunt Kranenbarg rijdt mee in de Tourkaravaan