De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor vrijdag 22 juni

De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor vrijdag 22 juni

Donderdag, 21 juni 2012 - 13u00

De publieke nieuws- en sportzender presenteert de Radio 1 Sportzomer. Negen weken lang is de programmering om. Van vrijdag 8 juni tot en met zondag 12 augustus hoort de luisteraar de ins en outs van het EK Voetbal, de Tour de France, Wimbledon en de Olympische Spelen in een mix met het nieuws en achtergronden.

UITGELICHT
 
De schorsing van hordeloper Gregory Sedoc loopt af. Een jaar lang mocht de voormalig Europees indoorkampioen geen wedstrijden lopen door een overtreding van de dopingregels met betrekking tot de meldingsplicht over zijn verblijfplaatsen. De Nederlandse atleet van Surinaamse afkomst heeft nog zicht op deelname aan de Olympische Spelen. Binnenkort mag hij zijn eerste wedstrijd lopen en omdat hij al driemaal onder de Olympische limiet heeft gelopen, is hij door de Atletiekunie toegevoegd aan de EK-ploeg. Aan het eind van de maand komt Sedoc in actie op het EK atletiek in Helsinki en kan zich daar alsnog kwalificeren voor de Olympische Spelen. Sedoc heeft in de afgelopen tijd alles op alles gezet om zijn sportieve loopbaan te kunnen voortzetten. Een gesprek met hem is te horen tussen 15.00 en 16.00 uur.
 
In de Stand van het Land (tussen 15.00 en 16.00 uur) een gesprek met hoogleraar virologie Ron Fouchier naar aanleiding van een omstreden artikel over de gemuteerde variant van het vogelgriepvirus H5N1. Dit virus is zeer besmettelijk voor de mens en de vrees bestaat dat als informatie hierover in verkeerde handen valt, terroristen het zouden kunnen gebruiken voor het maken van een biologisch wapen. Het artikel wordt donderdag in het vooraanstaande wetenschapsblad Science gepubliceerd.
 
En verder:
 
In het eerste uur komt wetenschapper en voormalig astronaut Wubbo Ockels een toelichting geven op een windenergiesysteem waarmee met behulp van een vlieger elektriciteit wordt opgewekt. Zaterdag wordt de uitvinding gedemonstreerd aan het publiek.
 
In dit uur wordt ook met VVD-prominent Arend Jan Boekestijn vooruitgeblikt op het VVD-congres van zaterdag 23 juni.
 
Rond 10.50 uur spreekt de vaste vrijdagcolumnist Johan Fretz zijn column uit.
 
In de ochtend vertelt zakenman Ed Sinke over de plannen voor een Chinees pretpark op de plek van de oude dierentuin in Emmen.
 
In het mediaforum (tussen 14.00 en 15.00 uur) bespreken journalisten Thieu Vaessen (Het Financieele Dagblad) en Willem Schoonen (Trouw) de actualiteit.
 
Tussen 15.00 en 16.00 uur gaat Mr. Polska op zoek naar een achtergrondverhaal uit zijn vaderland, tevens EK-gastland Polen. Vandaag laat hij zich een typisch Poolse maaltijd smaken.
 
Het expertpanel is te beluisteren tussen 16.00 en 17.00 uur. Daarin onder anderen Emile Schelvis, gepokt en gemazeld in het voetbal- en mediawereldje, die zijn licht laat schijnen op de kwartfinale Duitsland-Griekenland, het falen van Oranje, de videobewaking van de doellijn en andere voetbalzaken.
 
Tussen 20.00 en 23.00 uur zitten de vrienden van de avond aan de studiotafel. Vanavond zijn dat Radio 1 Sportzomer-analist Fons Groenendijk en Raf Willems, auteur van voetbalboeken.
 
Voor de tijdstippen: check www.radio1.nl
 
UEFA EURO 2012:
 
- Vanaf 20.45 uur flitsen van de tweede kwartfinalewedstrijd van het EK: Duitsland-Griekenland in Gdansk. Commentaar: Ronald van der Geer. Analyse: Fons Groenendijk.
 
Andere sporten:
 
- Tennis: (vanaf 11.00 uur) flitsen van de partijen op het Unicef Open-grastoernooi in Rosmalen. Commentaar: Mark Brasser.
- Paardensport: (vanaf circa 13.00 uur) flitsen van de landenwedstrijd springen en de Grand Prix Speciaal op het CHIO in Rotterdam. Commentaar: Ed van den Bent.
 
Presentatie:
 
10.00-13.00 uur: Willemijn Veenhoven en Tijs van den Brink
13.00-16.00 uur: Jurgen van den Berg en Dione de Graaff
16.00-20.00 uur: Tom van ’t Hek en Lucello Carasso           
20.00-23.00 uur: Robbert Meeder en Herman van der Zandt
 
Radio 1 Sportzomer is ook te zien via de webcam van www.radio1.nl
 

Related posts:

  1. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor vrijdag 15 juni
  2. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor donderdag 21 juni
  3. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dinsdag 19 juni
  4. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dinsdag 12 juni
  5. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor woensdag 20 juni