De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor donderdag 21 juni

De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor donderdag 21 juni

Woensdag, 20 juni 2012 - 12u24

De publieke nieuws- en sportzender presenteert de Radio 1 Sportzomer. Negen weken lang is de programmering om. Van vrijdag 8 juni tot en met zondag 12 augustus hoort de luisteraar de ins en outs van het EK Voetbal, de Tour de France, Wimbledon en de Olympische Spelen in een mix met het nieuws en achtergronden.

UITGELICHT
 
Het Vijfpartijenakkoord werd met opluchting onthaald, maar inmiddels wordt er van veel kanten (ook door enkele opstellers) afstand van genomen. Voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW heeft zich tot nu toe redelijk op de vlakte gehouden. Hoe denkt hij erover? Waar zitten volgens de werkgevers de zwakke kanten van het akkoord? En waar de sterke? Wientjes spreekt zich uit, na 17.00 uur.
 
Na een rustdag gaat UEFA EURO 2012 verder met de kwartfinales. Tsjechië, dat in de poulefase alleen verloor van Rusland, maar won van Polen en Griekenland, neemt het vanavond op tegen Portugal. De ploeg van Cristiano Ronaldo beroofde Nederland van z’n laatste illusie, won ook van Denemarken, maar verloor van Duitsland. De aftrap is om 20.45 uur. Het commentaar is van Andy Houtkamp en de wedstrijd wordt geanalyseerd door technisch manager van Willem II, Marc van Hintum. 
 
En verder:
 
De sportzomerbus staat vandaag tot 15.00 uur in Amersfoort en Vught. Marc-Robin Visscher reist mee met de Molukkers die het afgelopen jaar hun komst naar Nederland herdachten. Vandaag is het precies 61 jaar geleden dat het laatste schip met KNIL-militairen in Nederland aankwam. De KNIL’ers werden destijds gekeurd in kamp Amersfoort en gehuisvest in de kampen Westerbork en Vught. 
 
Rond 10.50 uur spreekt de vaste donderdagcolumnist Joost Eerdmans zijn column uit.
 
Tussen 11.00 en 12.00 uur is regisseur Klaas Bense te gast. Aanleiding is zijn documentaire ‘One Fine Day’ die vanavond in première gaat op Nederland 2. De documentaire gaat over de kracht van het individu, ofwel: hoe je met een klein gebaar een groot doel bereikt.
 
Het dagelijkse debat (tussen 12.00 en 13.00 uur) gaat over de Duurzaamheidstop in Rio de Janeiro die woensdag is begonnen. GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren en wetenschapsjournalist Simon Rozendaal nemen het tegen elkaar op.
 
Om 15.45 uur wordt overgeschakeld naar de Radio 1 Sportzomer festivaltent die in Rotterdam staat bij de aftrap van de Parade.
 
In het mediaforum (tussen 14.00 en 15.00 uur) bespreken NTR-directeur Paul Römer en schrijver/journalist Joost Niemöller de actualiteit.
 
De eerste kwartfinalewedstrijd van het EK, vanavond tussen Tsjechië en Portugal, is hoofdonderwerp in het expertpanel, met onder anderen sportjournalist Leo Driessen.
 
Tussen 20.00 en 23.00 uur zitten de vrienden van de avond aan de studiotafel. Vanavond zijn dat beleggingsspecialist Willem Middelkoop en de vaste Radio 1 Sportzomeranalist Marc van Hintum.
 
Voor de tijdstippen: check www.radio1.nl
 
UEFA EURO 2012:
 
- Vanaf 20.45 uur flitsen van de eerste kwartfinalewedstrijd van het EK: Tsjechië-Portugal in Warschau. Commentaar: Andy Houtkamp. Analyse: Marc van Hintum.
 
Andere sporten:
 
- Tennis: (vanaf 11.00 uur) flitsen van de partijen op het Unicef Open-grastoernooi in Rosmalen. Commentaar: Marcella Mesker.
- Paardensport: (vanaf 13.00 uur) aandacht voor de landenwedstrijd springen op CHIO Rotterdam.
- Wielrennen: (tussen 12.30 en 13.00 uur) gesprek in de studio met wielrenner Johnny Hoogerland over de persconferentie – eerder op de ochtend – waarin Vacansoleil-DCM haar Tourselectie voor de 99ste Ronde van Frankrijk bekend heeft gemaakt. Na 16.00 uur een reportage van Steven Dalebout over de persconferentie.
 
Presentatie:
 
10.00-13.00 uur: Willemijn Veenhoven en Tijs van den Brink
13.00-16.00 uur: Jurgen van den Berg en Dione de Graaff
16.00-20.00 uur: Tom van ’t Hek en Lucello Carasso           
20.00-23.00 uur: Robbert Meeder en Herman van der Zandt
 
Radio 1 Sportzomer is ook te zien via de webcam van www.radio1.nl
 

Related posts:

  1. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dinsdag 12 juni
  2. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor woensdag 13 juni
  3. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dinsdag 19 juni
  4. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor woensdag 20 juni
  5. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor vrijdag 15 juni