Annemie Peeters vanaf het najaar naar de weekend-ochtend op Radio 1

Annemie Peeters vanaf het najaar naar de weekend-ochtend op Radio 1

Woensdag, 20 juni 2012 - 09u55

Annemie Peeters zal vanaf september tijdens het weekend het ochtendblok presenteren op Radio 1. Ze zal er een nieuw actuamagazine ontwikkelen. Dat schrijft De Morgen.

Peeters moest op zoek naar een nieuwe job nadat ze samen met Sven Pichal enkele maanden geleden beslist had om te stoppen met Peeters & Pichal. Na vijf seizoenen van het consumentenmagazine hadden ze het gevoel dat ze aan iets nieuws toe waren. Volgende week vrijdag presenteren Peeters en Pichal de allerlaatste uitzending.
 
De VRT voerde de voorbije weken verschillende gesprekken met Peeters over wat ze na Peeters & Pichalkon gaan doen. Verschillende opties werden besproken, maar uiteindelijk koos Peeters ervoor om op zaterdag- en zondagochtend een actuaprogramma op Radio 1 te presenteren. Radio 1 zendt op zaterdag- en zondagochtend momenteel tussen zeven en negen uur een verkortere versie van De ochtenduit, maar dat programma wordt in het weekend stopgezet. In de plaats komt dus Peeters met een nieuw actuamagazine dat op hetzelfde tijdstip zal uitgezonden worden. Hoe dat nieuwe radioprogramma van Annemie Peeters zal heten en wat het concept zal zijn, is nog niet definitief vastgelegd. Dat moet de volgende maanden verder uitgewerkt worden. De enige zekerheid is dat het over de actualiteit zal gaan. Peeters zal het nieuwe programma ook alleen presenteren. Ze krijgt geen copresentator naast zich. 
 
Bron: De Morgen
 
Foto: VRT / Bart Musschoot
 
 

Related posts:

  1. Sven Pichal van Radio 1 naar de VRT-nieuwsdienst
  2. ‘Bel de burgemeester’ in Peeters & Pichal wordt verlengd
  3. Bel de burgemeester in Peeters & Pichal
  4. Peeters & Pichal presenteren ‘De 10 geboden van de welgemanierde terrasbezoeker’
  5. Peeters & Pichal stoppen eind juni, Jan Hautekiet keert terug in september