Ferry Mingelen blijft wakker voor Patrick

Ferry Mingelen blijft wakker voor Patrick

Vrijdag, 15 juni 2012 - 14u47

Politiek verslaggever Ferry Mingelen is dit weekend te gast op de hotelkamer van Patrick Lodiers. In het Radio 1-programma De Overnachting nemen de twee eens goed de tijd alle ins en outs van politiek Den Haag te bespreken.

Het belooft een bijzondere uitzending te worden, want Ferry interviewt zelf Jan en Alleman in Den Haag, maar zelf geïnterviewd worden is niet direct zijn hobby. Patrick: ‘De man die altijd in vorm is, en mij al jaren door woelige politieke tijden heen loodst komt in De Overnachting. Geweldig, ik kan er niet van slapen!’.

Deze week is Mingelen bekroond met de Anne Vondelingprijs, dé prijs voor de politieke journalistiek. Hij krijgt de prijs voor zijn gehele oeuvre en niet , zoals normaal gesproken, voor een journalistiek succesnummer van het afgelopen jaar. Al tientallen jaren loopt Ferry Mingelen voor de NOS rond in Den Haag. Hij staat erom bekend dat hij de Nederlandse politiek op een begrijpelijke manier weet te brengen. Voor vele generaties is hij hét journalistieke geweten in Den Haag.

In De Overnachting komt iedere week een prominente gast logeren in een hotel in Amsterdam. Voor het slapen gaan praat presentator Patrick Lodiers live in de hotelkamer met uiteenlopende bekende gasten over daden, dromen en passies. De minibar wordt geopend, de iPod aangesloten en er wordt vooral veel gepraat, gelachen en gemijmerd. Eerder waren onder andere Tofik Dibi, Rob Wijnberg, Gerdi Verbeet, Alexander Rinnooy Kan en Matthijs van Nieuwkerk te gast. Barman Luuk luistert stiekem mee en twittert over alles wat er zich in de late uurtjes afspeelt: @barmanluuk .

De Overnachting met Ferry Mingelen is zaterdagnacht 16 juni te horen vanaf 00.00 bij BNN op Radio 1.

Foto: BNN / RVDA

Related posts:

  1. Ferry Corsten blijft bij SLAM!FM
  2. Ferry Corsten 4 april live in de studio bij ‘De Avondploeg’
  3. ‘Derde dinsdag in september’ uitgebreid bij NOS
  4. Extra ‘pre-Prinsjesdag’ uitzendingen bij de NOS
  5. Bryan Ferry en Milow op Lokerse Feesten