Publieke omroep bereikt 6,6 miljoen Nederlanders met Alpe d’HuZes

Publieke omroep bereikt 6,6 miljoen Nederlanders met Alpe d’HuZes

Donderdag, 14 juni 2012 - 17u55

De gezamenlijke uitzendingen op Radio 2, Nederland 1 en internet over de wielertocht Alpe d’HuZes bereikten een recordaantal van 6,6 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder.

Op 6 en 7 juni beklommen achtduizend fietsers de Alpe d’Huez met als doel geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. 
De NCRV en NOS uitzendingen waren te volgen op Radio 2, Nederland 1 en Spirit 24. De bekendheid van de inzamelingsactie is 87 % (12,9 miljoen Nederlanders). Dit blijkt uit online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau DVJ-Insights in opdracht van Radio 2 en de NCRV.
 
Bijna de helft van de Nederlanders van 10 jaar en ouder volgde het evenement via Radio 2, Nederland 1, Spirit 24 of internet. Het bereik in de diverse media: circa 2 miljoen luisteraars, ruim 6 miljoen kijkers en 575.000 internetbezoekers. Verschillende programma’s kregen gemiddeld het hoge rapportcijfer 8,1.
 
Alpe d’HuZes
Op woensdag 6 en donderdag 7 juni beklommen ruim achtduizend deelnemers de Alpe d’Huez. De zevende editie van de sportieve inzamelingsactie voor onderzoek naar kanker heeft een recordbedrag van 28,5 miljoen euro opgebracht.
 
Vanaf half mei blikten Radio 2 en Nederland 1 vooruit op Alpe d’HuZes. Een fietsteam uit Prinsenbeek onder leiding van Leontien van Moorsel werd klaargestoomd voor Alpe d’HuZes. In NCRV’s Knooppunt Kranenbarg volgde Bert Kranenbarg op Radio 2 het team in de aanloop en op Nederland 1 waren ze dagelijks te zien in de reality-serie van de NCRV Fietsen naar de top. Op 3 juni was bij de NOS de documentaire Alpe d'HuZes: De Laatste Bocht te zien. Op woensdag 6 juni en donderdag 7 juni zonden de NCRV en de NOS gezamenlijk een live-verslag van Alpe d’HuZes uit op Nederland 1 met Jetske van den Elsen en Herman van der Zandt. De uitzendingen van Knooppunt Kranenbarg kwamen vanaf maandag 4 juni vanuit Frankrijk en op donderdag 7 juni stond Radio 2 voor een groot deel in het teken van het evenement. Knooppunt Kranenbarg zond 9 uur live uit vanaf de Alpe d’Huez en de Radio 2 programma’s schakelden regelmatig met de berg. Het digitale themakanaal Spirit 24 deed op woensdag 6 juni van 16.00 tot 19.00 uur en donderdag 7 juni van 04.00 uur tot 20.00 uur live-verslag van het sportieve evenement. 
 
 

Related posts:

  1. Publieke omroep vanaf 14 mei in het teken van Alpe d’HuZes
  2. Radio 2 moedigt fietsers Alpe d’HuZes aan
  3. Radio 2 en Casa Luna geheel in teken van Alpe d’HuZes
  4. Maandag in Plein 5: Alpe d’HuZes-regiocorrespondent uit Prinsenbeek
  5. Amoroso vanaf Alpe d’Huez