NCRV’s Cappuccino checkt crisis vanuit Griekenland in bijzondere live-uitzending

NCRV’s Cappuccino checkt crisis vanuit Griekenland in bijzondere live-uitzending

Woensdag, 13 juni 2012 - 11u23

Op zaterdag 16 juni, de dag voor de Griekse verkiezingen, verruilt presentator Jurgen van den Berg de Cappuccino-studio in het Mediacafé in Hilversum voor een terras op Kreta. Want op uitnodiging van de Nederlander Dick Ridder die in het dorp Mirtos op Kreta woont, reist Jurgen af naar het eiland.

Onder het genot van een Griekse ‘to frapedkahki’, oftewel ijskoffie met een dikke schuimlaag, praat Jurgen met Nederlanders en Belgen die wonen op Kreta. Over de Griekse media, de politieke en economische situatie, maar ook over de bergen op Kreta en de wijnen van het eiland.
 
Wekelijks stemmen talloze Nederlanders die op Kreta wonen af op radio2.nl om via internet te luisteren naar Cappuccino. Dick Ridder is oud-radiomaker en woont al jaren in het dorpje Mirtos. Hier heeft hij een kleinschalig appartementencomplex. Maar steeds meer toeristen laten het eiland links liggen, uit angst of onwetendheid. De laatste maanden belde hij regelmatig naar Jurgen tijdens de uitzending om te vertellen over Griekenland en de situatie in het land. En steevast eindigde Dick met de woorden: “Kom het hier dan eens met eigen ogen bekijken!”. Met deze uitzending heeft Jurgen deze uitnodiging graag aanvaard.
 
Foto: NCRV / Truus van Gog
 
NCRV’s Cappuccino, zaterdag 16 juni 2012 – 09.00 uur, Radio 2
 

Related posts:

  1. NCRV’s Cappuccino maakt zich sterk voor kunstenaars
  2. Jurgen van den Berg gaat Cappuccino presenteren
  3. Unieke radio voor doven en slechthorenden in NCRV’s Cappuccino
  4. NCRV-programma 4 Het Leven eert bijzondere overledenen
  5. Vrijdag live vanaf Schiphol – Speciale uitzending voor Afrika van ‘De Heer Ontwaakt!’