De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor woensdag 13 juni

De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor woensdag 13 juni

Dinsdag, 12 juni 2012 - 12u39

De publieke nieuws- en sportzender presenteert de Radio 1 Sportzomer. Negen weken lang is de programmering om. Van vrijdag 8 juni tot en met zondag 12 augustus hoort de luisteraar de ins en outs van het EK Voetbal, de Tour de France, Wimbledon en de Olympische Spelen in een mix met het nieuws en achtergronden.

UITGELICHT
 
Woensdagavond komt Oranje voor de tweede keer in actie tijdens het EK. Om 20.45 uur staan ze tegenover ‘die Mannschaft’ in het veld. Na de verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen de Denen is het vanavond erop of eronder voor het Nederlands elftal. Bas Ticheler en Jack van Gelder verzorgen het commentaar bij de wedstrijd.
 
Prem Radhakishun staat vandaag met de Sportzomerbus in Kranenburg, een Duits dorpje net over de grens bij Nijmegen. Een op de vier inwoners van het dorp (2.500 van de 10.000) is Nederlands. Dat wordt vast een spannende dag vandaag…
 
En verder:
 
Al het nieuws over Oranje en het EK via bijdragen van Bas Ticheler, Ronald van der Geer en Edwin Cornelissen.
 
Tussen 10.00 en 11.00 uur is Jaap Hamburger, voorzitter van Een Ander Joods Geluid te gast. Hij deed samen met Willem-Gert Aldershoff (adviseur EU-beleid Israël-Palestina in Brussel) de oproep de betrekkingen met Israël te bevriezen. Die boodschap hoor je zelden uit Joodse hoek komen.
 
Om 10.50 uur spreekt de vaste woensdagcolumnist Cindy Pieterse, bekend van onder meer Radio Tour de France, de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM en het Algemeen Dagblad, haar column uit.
 
In de historische rubriek (om 13.45 uur) een gesprek met sporthistoricus Jurryt van de Vooren over de eerste keer dat het Nederlandse en Duitse elftal elkaar na de Tweede Wereldoorlog weer ontmoetten. Dat was tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in 1956. Nederland versloeg de wereldkampioen van 1954 in Düsseldorf door twee doelpunten van sterspeler Abe Lenstra.
 
In het Mediaforum (tussen 14.00 en 15.00 uur) bespreken de Duitse journaliste Annette Birschel en schrijver/journalist Auke Kok de actualiteit.
 
Voor de tijdstippen: check www.radio1.nl
 
UEFA EURO 2012: Denemarken-Portugal (kick-off 18.00 uur)
 
- Flitsen van de wedstrijd Denemarken-Portugal (Groep B) in Lvov. Commentaar: Jan Roelfs. Analyse: FC Den Bosch-trainer Alfons Groenendijk.
 
UEFA EURO 2012: Nederland-Duitsland (kick-off 20.45 uur)
 
- Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Nederland-Duitsland (Groep B) in Charkov. Commentaar: Bas Ticheler en Jack van Gelder. Analyse: FC Den Bosch-trainer Alfons Groenendijk.
 
Andere sporten:
 
- Wielrennen: flitsen van de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. Commentaar: Joris van den Berg.
 
Presentatie:
10.00-13.00 uur: Willemijn Veenhoven en Tijs van den Brink
13.00-16.00 uur: Jurgen van den Berg en Dione de Graaff
16.00-20.00 uur: Tom van ’t Hek en Lucello Carasso           
20.00-23.00 uur: Robbert Meeder en Herman van der Zandt
 
Radio 1 Sportzomer is ook te zien via de webcam van www.radio1.nl
 

Related posts:

  1. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dinsdag 12 juni
  2. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dit weekend
  3. De (sport)plannen van de NOS voor woensdag 13 juni
  4. De (sport)plannen van de NOS voor dinsdag 12 juni
  5. De (sport)plannen van de NOS voor woensdag 23 november