De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dinsdag 12 juni

De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dinsdag 12 juni

Maandag, 11 juni 2012 - 12u21

De publieke nieuws- en sportzender presenteert de Radio 1 Sportzomer. Negen weken lang is de programmering om. Van vrijdag 8 juni tot en met zondag 12 augustus hoort de luisteraar de ins en outs van het EK Voetbal, de Tour de France, Wimbledon en de Olympische Spelen in een mix met het nieuws en achtergronden.

Radio 1 doet live verslag van alle belangrijke wedstrijden en etappes. De presentatie is in handen van vaste presentatieduo's en de speciale Sportzomer reporters peilen de sfeer op locatie. De Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op Radio 1..
 
DINSDAG 12 JUNI
 
Presentatie:
 
10.00-13.00 uur: Willemijn Veenhoven en Tijs van den Brink
13.00-16.00 uur: Jurgen van den Berg en Dione de Graaff
16.00-20.00 uur: Tom van ’t Hek en Lucello Carasso
20.00-23.00 uur: Robbert Meeder en Herman van der Zandt
 
Radio 1 Sportzomer is ook te zien via de webcam van www.radio1.nl
 
UITGELICHT
 
Tussen 10.00 en 11.00 uur komt FNV Bondgenoten-voorzitter Henk van der Kolk voor het eerst uitgebreid aan het woord over het plan voor De Nieuwe Vakbeweging, dat maandag is gepresenteerd door ex-staatssecretaris Jetta Klijnsma.
 
In de historische rubriek (om 13.45 uur) wordt aangehaakt bij de wedstrijd Polen-Rusland. Met historicus Wim van Meurs van de Nijmeegse Radbouduniversiteit wordt teruggeblikt op het jaar 1920, toen de Sovjets de aanval openden op Polen om de communistische wereldrevolutie te verspreiden. Anders dan zo vaak in de geschiedenis van beide landen werd de aanval door de Polen afgeslagen.
 
En verder:
 
Al het nieuws over Oranje (inclusief een vooruitblik op de wedstrijd tegen Duitsland woensdag) en het EK via bijdragen van Bas Ticheler, Ronald van der Geer en Edwin Cornelissen.
 
De Sportzomerbus staat vandaag bij een hotel met 300 Poolse werknemers in Wateringen (Z-H) en om 10.50 uur spreekt de vaste dinsdagcolumnist Peter Middendorp van de Volkskrant zijn column uit.
 
Tussen 11.00 en 12.00 uur is er een gesprek met president Robbert Dijkgraaf van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen over de vraag wat de toekomst is van het toponderzoek in Nederland.
 
In het Mediaforum (tussen 14.00 en 15.00 uur) bespreken tekenaar Jean Marc van Tol en tv-deskundige Bert van der Veer de actualiteit.
 
Tussen 22.00 en 23.00 uur zijn Oranje-kapper Hanni Hanna en journalist Ronald van Dam te gast. Hanna laat zijn licht schijnen over de haardracht van de Oranje-spelers en Van Dam kijkt vooruit naar de finals van de NBA (basketbal).
 
Voor de tijdstippen: check www.radio1.nl
 
UEFA EURO 2012: Griekenland-Tsjechië (kick-off 18.00 uur)
 
- Flitsen van de wedstrijd Frankrijk-Engeland (Groep A) in Wroclaw. Commentaar: Ronald van der Geer. Analist: Marc van Hintum.
 
UEFA EURO 2012: Polen-Rusland (kick-off 20.45 uur)
 
- Flitsen van de wedstrijd Polen-Rusland (Groep A) in Warschau. Commentaar: Andy Houtkamp. Analist: Marc van Hintum.
 
Andere sporten:
 
- Wielrennen: (vanaf 14.00 uur) flitsen van de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland. Commentaar: Gio Lippens.
 

Related posts:

  1. De (sport)plannen van de NOS voor dinsdag 12 juni
  2. De (sport)plannen van Radio 1 Sportzomer voor dit weekend
  3. De (sport)plannen van de NOS voor vrijdag 8 juni
  4. De (sport)plannen van de NOS voor dinsdag 14 februari
  5. De (sport)plannen van de NOS voor dinsdag 23 augustus