Maandag staat Wieringen centraal in NCRV’s Plein 5

Maandag staat Wieringen centraal in NCRV’s Plein 5

Zaterdag, 26 mei 2012 - 10u28

Het NCRV-programma Plein 5 op Radio 5 Nostalgia besteedt dit seizoen wekelijks aandacht aan streken, steden en dorpen in Nederland. Van het Oldambt in Groningen tot Walcheren in Zeeland. In de komende week staat Wieringen centraal in Plein 5.

In de uitzending op maandag vertelt zanger, tekstschrijver en componist Jeroen Zijlstra over zijn geboortestreek en zijn voormalig vissersleven op Wieringen. Dinsdag proeft Plein 5-presentator Hijlco Span de Wieringer jodenkoek van bakker Edwin Belles uit Hippolytushoef. Woensdag, in het kader van de zoektocht van Plein 5 naar bijzondere dialectwoorden, uitgebreide aandacht voor een dialectwoord uit Wieringen. Alice van Kalsbeek groeide op Wieringen op en hoopt dat haar woord aan het eind van het jaar de titel Mooiste Dialectwoord opstrijkt
 
Foto: NCRV / Ton Kastermans Fotografie
 
NCRV's Plein 5, maandag 28 mei 2012 – 14.00 uur, Radio 5
 

Related posts:

  1. Roermond staat maandag centraal in NCRV’s Plein 5
  2. ‘t Gooi centraal vanaf maandag in NCRV’s Plein 5
  3. Volgende week staat ‘De Hondsrug’ centraal in NCRV’s Plein 5
  4. Ootmarsum centraal in NCRV’s Plein 5
  5. Het Noorder Koggenland centraal in NCRV’s Plein 5