Zaterdag in TROS Kamerbreed: lente-akkoord en het Europese noodfonds

Zaterdag in TROS Kamerbreed: lente-akkoord en het Europese noodfonds

Vrijdag, 25 mei 2012 - 12u36

In TROS KAMERBREED van zaterdag 26 mei zijn te gast: Jolande Sap (GroenLinks), fractievoorzitter, Arie Slob (ChristenUnie), fractievoorzitter en Thijs Berman (PvdA) fractievoorzitter Europees parlement.

Het lente-akkoord voor 2013 is gepresenteerd, een dag nadat het demissionaire kabinet ter verantwoording werd geroepen over het beleid van 2011. Tegelijkertijd lijkt ook de verkiezingscampagne gestart met Europa als inzet. 
 
Jolande Sap van GroenLinks en Arie Slob van de ChristenUnie zijn het eens over de maatregelen en de daarbij behorende begroting voor 2013. Zij hebben die gezamenlijk met VVD, CDA en D66 in een lente-akkoord vastgelegd. Maar over het Europese noodfonds om noodlijdende landen er weer bovenop te helpen, vliegen ze elkaar in de haren. De PvdA doet niet mee aan het lente-akkoord. Zij vinden de maatregelen die daar in staan veel te ver gaan. Ook laat Diederik Samsom zijn pro-Europese opstelling zien door uitbundig aanwezig te zijn op een bijeenkomst van Europese socialisten. Zij zijn voor een Europees noodfonds om het vertrouwen in de Europese financiële markten te herstellen. Thijs Berman is fractievoorzitter van de PvdA in het Europarlement. Hij debatteert mee over de vraag of de economische crisis bezworen kan worden door Griekenland binnen de eurozone te houden en het noodfonds te steunen.
 
Presentatie: Kees Boonman en Margriet Vroomans.
 
 
TROS KAMERBREED, uitzending zaterdag 26 mei, Radio 1 – 11.04 uur
 

Related posts:

  1. Zaterdag in TROS Kamerbreed: de Europese specialisten uit de Tweede Kamer
  2. De Arabische lente centraal in TROS Kamerbreed
  3. Drie fractievoorzitters zaterdag in TROS Kamerbreed
  4. Zaterdag in TROS Kamerbreed: het begrotingsakkoord
  5. De onderwerpen van TROS Kamerbreed op zaterdag 17 maart