AVRO Radio viert de Dag van het Vinyl in het Vondelparkpaviljoen

AVRO Radio viert de Dag van het Vinyl in het Vondelparkpaviljoen

Dinsdag, 22 mei 2012 - 15u46

Op donderdag 24 mei 2012 viert de AVRO de ‘Dag van het Vinyl’ en brengen alle AVRO radioprogramma’s vanuit het Vondelparkpaviljoen in Amsterdam.

Jan-Willem Roodbeen, Hans Schiffers, Gerard Ekdom, Maartje van Weegen, Jeanne Biessen, Jan Steeman en Sherill Samson draaien de hele dag alleen maar muziek vanaf vinyl op Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 Nostalgia en Radio 6 Soul & Jazz. 
 
Geheel ter ere van de Dag van het Vinyl is het Vondelparkpaviljoen omgetoverd tot vinylparadijs. Luisteraars kunnen hun favoriete single of LP aanvragen via dagvanhetvinyl.avro.nl, of zelf met hun plaat onder de arm naar Amsterdam toekomen. Er is een divadek met wijn, opera aria’s en de AVRO DJ’s draaien de hele dag alleen maar muziek vanaf vinyl.
 
Vinyl is helemaal terug. Een LP is veel meer dan alleen muziek. Dat Adele haar muziek uitbrengt op vinyl, laat zien dat het nog steeds hip is. Ook Nederlands popidool Tim Knol zweert bij vinyl: “Het heeft iets nostalgisch”, zegt de muzikant in de Volkskrant. “Een plaat luister je nog een keer. En nog een keer. Het is niet zoals een nummertje in iTunes wat daarna weer lekker verder shufflet.” Het warme geluid, de imperfectie van het kraakje,de rust van het langere luisteren. Op 24 mei delen de AVRO-radiomakers op een bijzondere hun liefde en passie voor muziek met de luisteraars.
 
De Dag van het Vinyl maakt onderdeel uit van de week van het Vinyl. In de week van het Vinyl draait het radio 4 programma De Klassieken de hele week door vinyl, ook in de vaste rubrieken. Boris van der Ham laat zijn favoriete klassieke muziek horen en ook de aubades die de luisteraars kunnen aanvragen komen deze week van vinyl.
 
 
De Dag van het Vinyl – donderdag 24 mei vanaf 09.00 vanuit het Vondelpark Paviljoen in Amsterdam en de hele dag op de radio in alle AVRO radioprogramma’s.
 
De Klassieken staat de gehele week in het teken van vinyl.
 

Related posts:

  1. Avro Gay Night op Radio 2 met Hans, Suzanne en Corné
  2. Het klassieke Hart van Ivo Opstelsten bij de AVRO op Radio 4
  3. AVRO Podpourri presenteert een speciale nacht op Radio 2 vol passie voor muziek
  4. Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in de AVRO-radioprogramma’s
  5. AVRO-presentatrice Maartje van Weegen kondigt afscheid aan