'Tuskegee' van Lionel Richie groot succes in de VS

'Tuskegee' van Lionel Richie groot succes in de VS

Vrijdag, 11 mei 2012 - 20u39

Lionel Richie’s lange carrière heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Zijn laatste album ‘Tuskegee’ is in de Verenigde Staten in vijf weken tijd meer dan een miljoen keer verkocht. Het kampeerde twee weken bovenaan de Billboard Top 200 albumlijst en stond vier weken op nummer 1 in de Country Albums Chart.

Daarmee is ‘Tuskegee’ het bestverkopende country-album van het jaar.
 
Ook in Nederland is het duettenalbum een succes: het prijkt in de Top 10 van de Nederlandse albumlijst. Daarnaast staat ‘Tuskegee’ ook in de top 10 in Groot-Brittannië, Zweden, Denemarken, Australië en Hong Kong.
 
“Dit album blijft me verbazen en ik ben dankbaar voor alles dat het bereikt heeft, aldus Richie. “Toen ik op het idee kwam voor Tuskegee’, wilde ik niet dat het beperkt zou blijven binnen leeftijds-, genre- of landsgrenzen. Ik vind het te gek dat allerlei soorten mensen nu het album omarmen. Het doet echt eer aan de visie die we hadden toen we het creëerden.”
 
Op ‘Tuskegee’ zingt Richie countryversies van zijn tijdloze hits met uiteenlopende artiesten als Shania Twain, Pixie Lott, Tim McGraw, Kenny Rogers en Willie Nelson.
 
Afgelopen weekend was Lionel Richie te gast bij ‘Van der Vorst Ziet Sterren’ Het fragment kun je hier terugzien.
 
 

Related posts:

  1. Lionel Richie op 5 oktober in het Sportpaleis
  2. Facebook-groep Stubeu groot succes
  3. Eerste AVRO Prinsesgrachtoncert On Ice was een groot succes
  4. Wegens groot succes extra show van Het Huis Anubis
  5. 5de editie van ‘I Love the 90′s’ groot succes – 6de editie op komst