Roermond staat maandag centraal in NCRV’s Plein 5

Roermond staat maandag centraal in NCRV’s Plein 5

Vrijdag, 11 mei 2012 - 08u52

Het NCRV-programma Plein 5 op Radio 5 Nostalgia besteedt dit seizoen wekelijks aandacht aan streken, steden en dorpen in Nederland. Van het Oldambt in Groningen tot Walcheren in Zeeland. In de week van maandag 14 tot en met woensdag 16 mei staat Roermond centraal in Plein 5.

In de uitzending van maandag is er aandacht voor het werk van architect Pierre Cuypers. De ontwerper van onder meer het Centraal Station en het Rijksmuseum in Amsterdam, werd geboren in Roermond. Joep Janssen geeft rondleidingen in het Cuypershuis en vertelt in Plein 5 over het dit museum. Dinsdag verdiept Plein 5 zich in de duistere geschiedenis van de stad met amateurhistoricus Gerard van de Garde. Hij vertelt over een grote heksenverbranding in Roermond tijdens de 80-jarige oorlog. Woensdag staat weer geheel in het teken van het dialectwoord. Emile de Sevaux is geboren in Roermond en sprak als kind het plaatselijke dialect. Emile onthult woensdag op Plein 5 de betekenis van het door hem ingestuurde woord.
 
Foto: NCRV / Ton Kastermans Fotografie
 
Plein 5, maandag 14 mei 2012 – 14.00 uur, Radio 5
 

Related posts:

  1. Volgende week staat ‘De Hondsrug’ centraal in NCRV’s Plein 5
  2. ‘t Gooi centraal vanaf maandag in NCRV’s Plein 5
  3. Ootmarsum centraal in NCRV’s Plein 5
  4. Het Noorder Koggenland centraal in NCRV’s Plein 5
  5. Plein 5 in Urk