NCRV's Knooppunt Kranenbarg volgt fietsteam naar Alpe d’HuZes

NCRV's Knooppunt Kranenbarg volgt fietsteam naar Alpe d’HuZes

Vrijdag, 11 mei 2012 - 08u11

Het NCRV Radio 2- programma Knooppunt Kranenbarg volgt vanaf maandag 14 mei Prinsenbeek op weg naar de top van de Alpe d’Huez. 31 fietsers uit het dorp beklimmen in juni tijdens Alpe d’HuZes 2012 deze berg en halen daarmee geld op voor onderzoek naar kanker. Wat als een kleine actie begon is uitgegroeid tot een dorpsevenement.

Op 14 mei trapt Knooppunt Kranenbarg Alpe d’HuZes 2012 officieel af vanuit café Marktzicht in Prinsenbeek. Dagelijks worden in Knooppunt Kranenbarg de inspanningen van het team gevolgd. Via verslaggevers ter plaatse en presentator Bert Kranenbarg die dagelijks contact heeft met het Brabantse dorp, kunnen luisteraars meeleven met deze grootse actie.
 
De motivatie om de enorme berg te beklimmen ligt voor de teamleden bij Kim (28). Kim heeft twee jaar geleden haar zusje van 24 verloren aan kanker. Prinsenbeek is een klein dorp en iedereen kent haar zusje. Ook hebben veel teamleden individueel te maken gehad met deze verschrikkelijke ziekte doordat in de familie of vriendenkring deze ziekte heeft toegeslagen. Dé plek waar het team samenkomt is café Marktzicht. Verschillende teamleden werken in dit café en het is daardoor hun thuisbasis geworden. Het team staat er niet alleen voor: ze krijgen hulp van niemand minder dan ex-profwielrenster Leontien van Moorsel.  Zij zal keihard trainen met de teamleden en gaat er alles aan doen om de amateurwielrenners klaar te stomen voor Alpe d’HuZes.
 
De inspanningen van dit team worden niet alleen via de radio gevolgd, vanaf maandag 28 mei zijn de ontwikkelingen ook dagelijks te zien in het reality-programma Fietsen naar de top. Tot en met 5 juni te zien bij de NCRV om 19.30 uur op Nederland 1. Aansluitend op woensdag 6 juni om 19.30 uur en donderdag 7 juni om 19.00 uur zenden de NCRV en de NOS een live-verslag van de Alpe d’HuZes uit op Nederland 1. Op donderdag 7 juni staat tevens Radio 2 geheel in het teken van het evenement. Knooppunt Kranenbarg zendt ’s ochtends van 04-00-09.00 uur én ’s middags van 16.00-20.00 uur uit vanaf de berg en in alle Radio 2- programma’s wordt regelmatig geschakeld met de Alpe D’Huez. Het digitale themakanaal Spirit 24 zendt donderdag 7 juni de hele dag rechtstreeks vanaf de berg uit. 
 
Knooppunt Kranenbarg, maandag 14 mei, Radio 2, 16.00 uur
 

Related posts:

  1. Publieke omroep vanaf 14 mei in het teken van Alpe d’HuZes
  2. NCRV’s Knooppunt Kranenbarg na 10 jaar officieel geopend met eigen straatnaambord
  3. Alpe d’HuZes groots gevolgd op radio, televisie en internet
  4. Radio 2 en Casa Luna geheel in teken van Alpe d’HuZes
  5. Knooppunt Kranenbarg bespreekt dagelijks trending topic uit de SocialCoupé in de trein