Rubens Quartet Live in De Klassieken bij de AVRO op Radio 4

Rubens Quartet Live in De Klassieken bij de AVRO op Radio 4

Woensdag, 9 mei 2012 - 17u26

Vrijdag 11 mei verzorgt het Rubens Quartet tussen 11.00 uur en 12.00 uur live muziek in het AVRO Radio 4-programma De Klassieken.

Het optreden van het kwartet, dat verschillende nationale en internationale prijzen behaalde, zal na afloop ook te zien zijn op deklassieken.radio4.nl.
 
In De Klassieken Live worden optredens live uitgezonden vanuit de studio van Radio 4. Aanstaande vrijdag is de eer aan het Rubens Quartet. De leden studeerden drie jaar fulltime aan de Nederlandse StrijkKwartet Academie en rondden daarna hun studie cum laude af aan de Hanns Eisler Hochschule in Berlijn. Tijdens deze studies werd het kwartet intensief begeleid door wereldberoemde internationale kamermuziekspecialisten, waaronder de leden van het Amadeus, Juilliard en Hagen Quartet.
 
De Klassieken
De Klassieken is het bestbeluisterde programma op Radio 4, met ruim 100.000 luisteraars. Al vijf jaar wordt het programma gepresenteerd door Maartje van Weegen en waren ondermeer Het Amédée Trio, The Fine Arts Quartet en het Amsterdam Viola Quartet te gast in de studio. Het programma is elke werkdag tussen 09:00 en 12:00 uur te beluisteren op Radio 4.
 
Foto: AVRO
 
Kijk voor meer informatie en de live optredens op deklassieken.radio4.nl
 

Related posts:

  1. AVRO De Klassieken met Maartje van Weegen live vanuit De Leidse Pieterskerk
  2. Het klassieke Hart van Ivo Opstelsten bij de AVRO op Radio 4
  3. Maartje van Weegen presenteert ‘De Klassieken’ thuis vanuit Stiens
  4. Maartje van Weegen is grenzeloos met AVRO’s radioprogramma ‘De Klassieken’
  5. Berend Boudewijn te gast in AVRO Radio 4 programma De Klassieken