Ruud de Wild naar Auschwitz

Ruud de Wild naar Auschwitz

Woensdag, 2 mei 2012 - 14u49

Ruud de Wild zendt op donderdag 3 mei aanstaande live uit vanuit concentratiekamp Auschwitz en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen.

Het idee hiervoor ontstond door de vragen van zijn negenjarige dochter: “Hoe zat het nou ook alweer met Anne Frank?” en “Wie is die oude meneer met al die medailles, die elk jaar op 4 mei om acht uur ‘s avonds een krans legt bij het monument op de Dam?” Ruud gaat in deze speciale uitzending van Ruuddewild.nl op zoek naar antwoorden op de vragen van zijn dochter.
 
Om een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen en eerlijke antwoorden op de vragen van zijn dochter te krijgen, leidt WOII overlevende Bob Cohen Ruud rond door Auschwitz. Op verzoek van Cohen blijft geen onderwerp onbesproken en geen plek geschuwd. Uitsluitend met een microfoon gaan zij op pad door de concentratiekampen. Uit respect staat de radiostudio, alwaar de muziek en de rest van de uitzending vandaan komt, buiten het kamp.
 
Deze bijzondere Radio 538 uitzending met Ruud de Wild is te beluisteren op donderdag 3 mei tussen 16.00 uur en 19.00 uur.
 
 

Related posts:

  1. Ruud de Wild, editor-in-chief LOUDER #6
  2. Madonna gaat wild in nieuwe single ‘Girl Gone Wild’
  3. Semino Rossi kijkt nu al uit naar zijn nieuwe ‘Augenblicke’ tour
  4. Ruud’s Hakkuh Hits nu verkrijgbaar
  5. Casa Luna met als gast Ruud Galle