AVRO en KX Radio vieren de 70ste verjaardag van Sir Paul McCartney

AVRO en KX Radio vieren de 70ste verjaardag van Sir Paul McCartney

Dinsdag, 1 mei 2012 - 16u24

Op 18 juni wordt ex-Beatle Paul McCartney 70 jaar. De AVRO wil de verjaardag van één van de meest succesvolle en invloedrijke popartiesten ter wereld niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom brengt de omroep via haar webradiostation KX Radio een 24-uurs marathon met unieke muziek van Paul McCartney. Deze dag krijgt de naam 24/70 Macca Podcast.

De aandacht voor Sir Paul wordt  al op 17 juni op Radio 2 afgetrapt. Daar is de Macca Podcast bij de AVRO van 18 tot 20 uur te horen met highlights uit het eerste jaar van deze langlopende reeks shows. Maandag 18 juni is het dan 24 uur genieten van de enorm gevarieerde en omvangrijke catalogus van Paul McCartney. Fans van het eerste uur en AVRO-dj’s Koop Geersing en Arjan Snijders maken al langer dan een jaar bijna wekelijks podcast van hun held. Ze bespreken ook kritisch wat ze niet waarderen in de soms wat overijverige en zelfingenomen muzikant. Liefde en passie voor muziek staan echter centraal, zoals in alle AVRO radioshows.
 
Over het waarom van deze lange dag Sir Paul zegt Arjan Snijders: “Omdat we gek van z’n muziek zijn maar ook sommige liedjes niet kunnen uitzitten, is het zeker geen jubelzang. We willen alle facetten van de man belichten, de goede en de stomme. Wie de dag luistert, leert wat Macca nog meer heeft gemaakt dan mierzoete ballads en weet waar de krentjes in zijn enorme oeuvre te vinden zijn.”
 
Zondag 17 juni: 18-20 uur op Radio 2 ‘Macca Podcast’, met Koop Geersing en Arjan Snijders
Maandag 18 juni 0:00- 23:59 uur op KX Radio ‘24/70 – De Macca Podcast Marathon’, met Koop Geersing, Arjan Snijders, Rob Stenders en vele muzikale gasten
 
KX Radio is een freeformat webstation For The Love Of Music, powered by AVRO, te beluisteren via avro.nl en kxradio.nl en via iPhone en Android
 
 

Related posts:

  1. AVRO Podpourri presenteert een speciale nacht op Radio 2 vol passie voor muziek
  2. Ontwerper Wim Crouwel te gast in AVRO Opium op Radio 1
  3. Paul McCartney op 28 maart in het Sportpaleis
  4. Avro Gay Night op Radio 2 met Hans, Suzanne en Corné
  5. Klara viert de 70ste verjaardag van Martha Argerich