NCRV documentaire De Regels van Matthijs wint Grand Prix van filmfestival in Nyon

NCRV documentaire De Regels van Matthijs wint Grand Prix van filmfestival in Nyon

Vrijdag, 27 april 2012 - 23u00

Op het prestigieuze Zwitserse Filmfestival Visions du Réel in Nyon heeft de documentaire De Regels van Matthijs van Marc Schmidt de prijs gewonnen voor Internationale Beste Lange Documentaire. De jury was onder de indruk van de documentaire over de vriendschap tussen de filmmaker en zijn autistische vriend Matthijs.

With love and courage the filmmaker places us face to face with his childhood friend. This film crosses a border into the unknown and mysterious world of autism. Matthew’s Rules gives us the opportunity to experience friendship and self-determination in the face of society’s demands from a unique point of view.” 

Hoofdpersoon van De Regels van Matthijs, de 45-jarige Matthijs, is autistisch en in gevecht met de wereld om hem heen. De mensen zijn onvoorstelbaar en onbetrouwbaar, ze houden zich niet aan de logica van zijn denken. Matthijs neemt daarom ieder gesprek op en archiveert het. De archieven reiken tot aan het plafond. Als de woningbouwvereniging het appartement van Matthijs dreigt te ontruimen, valt de bodem onder zijn bestaan weg. 

De documentaire De Regels van Matthijs is geregisseerd door Marc Schmidt en geproduceerd door Basalt Film. De documentaire wordt in het najaar uitgezonden door NCRV Dokument.

Informatie over de film en de trailer is te vinden op www.matthewslaws.com.

Related posts:

  1. Neem ’s op-campagne van Peeters & Pichal wint Grand Prix op Eurobest Awards
  2. Casa Luna met Matthijs Hisschemöller
  3. 20 jaar Opium Radio met o.a. Matthijs van Nieuwkerk en Brigitte Kaandorp
  4. Bekijk hier de complete ‘Garage Tour’ documentaire van de Foo Fighters
  5. Hasta La Vista wordt openingsfilm filmfestival Oostende