Radiokomedie 'Geluid loopt' vanaf 1 mei in Villa VPRO op Radio 1

Radiokomedie 'Geluid loopt' vanaf 1 mei in Villa VPRO op Radio 1

Dinsdag, 24 april 2012 - 15u51

Het Radio 1 programma Villa VPRO zendt de hele maand mei Geluid loopt uit, een radiokomedie waarmee Chris Bajema en Jan Jaap van der Wal satirisch commentaar leveren op het huidige medialandschap en verwikkelingen op de werkvloer van het fictieve culturele radioprogramma Focus.

Hijgerig een scoop najagen, blind willen meevaren op moderne massamedia als Twitter en Facebook, exclusiviteit claimen bij een gast: het zijn een paar van die dingen die kenmerkend zijn in het huidige medialandschap. Chris Bajema en Jan Jaap Van der Wal ondervonden dat zelf tijdens hun werkzaamheden voor verschillende radioprogramma’s.
Genoeg voer voor radiodrama, een ‘hoorspel’ zo je wilt, vonden Bajema, die onder meer verbonden was aan het cultuurprogramma Kunststof (NTR), en Van der Wal die Spijkers met koppen (VARA) presenteerde. Samen schreven zij een satirische serie die én commentaar levert op het medialandschap én een herkenbaar verhaal vertelt over relaties en verwikkelingen op de werkvloer. Hierbij stond hun een dagelijkse serie voor ogen waarbij de afleveringen ook onafhankelijk van elkaar kunnen worden beluisterd. Wie nieuwsgierig is naar het reilen en zeilen op een hedendaagse radioredactie, krijgt bij Geluid loopt een beeld met een flinke korrel zout voorgeschoteld.
 
Sandra Heerma van Voss speelt Liesbeth, de even ambitieuze als neurotische eindredacteur van het culturele radioprogramma Focus.
Chris Bajema speelt Chris, de net aangenomen Focus-verslaggever die voor een ‘DWDD-gevoel’ moet zorgen.
Bianca van der Schoot speelt redacteur Eliane, die in Focus een zeer ‘high culture’ rubriek over moderne dans en postmodern toneel heeft.
Nico van der Knaap speelt Henk, een wat simpele redacteur met een passie voor hogedrukreinigers. Henks vriendin Mickey probeert hem te bewegen tot nieuwe carrièremoves.
Hans Leendertse speelt Bram, een oudere redacteur die eigenlijk de portefeuille klassieke muziek heeft, maar alleen nog maar koffie rondbrengt.
 
Naast Jan Jaap van der Wal, die een aantal keren als zichzelf optreedt, worden gastrollen vertolkt door onder anderen Aaf Brandt Corstius, Frénk van der Linden, Jeroen Pauw, Andy Houtkamp, Cees Geel, Micha Wertheim en Paulien Cornelisse.
 
Regie: Chris Bajema
Techniek: Maykel van Os
 
Vanaf dinsdag 1 mei dagelijks te beluisteren in Villa VPRO, vanaf 15.30 uur, Radio 1
 

Related posts:

  1. Madonna loopt blessures op tijdens repetities komende wereldtournee
  2. Nieuwslezers NOS Radio 2 tijdens Top 2000 vanuit Beeld en Geluid
  3. Silvie Buenen wint Cover 1-wedstrijd van de VPRO Gids
  4. VPRO Gids brengt VPRO Gids Coverboek uit
  5. John Irving hoofdgast VPRO Boeken Festival