Clairy Polak volgt Maartje van Weegen op bij AVRO's De Klassieken

Clairy Polak volgt Maartje van Weegen op bij AVRO's De Klassieken

Maandag, 23 april 2012 - 10u06

Vanaf 3 september presenteert Clairy Polak iedere werkdag het best beluisterde Radio 4-programma De Klassieken bij de AVRO. Clairy vervangt Maartje van Weegen die afgelopen week aankondigde dat zij wil stoppen met haar radiowerk.

Met terugkeer van Polak op de radio gaat een lang gekoesterde wens van haar in vervulling: “Heerlijk om muziek, waarnaar ik bijna mijn hele leven al luister en een programma dat mij zo vaak vergezelt op weg naar of tijdens mijn werk, te mogen presenteren voor de microfoon van mijn favoriete medium, de radio!”
 
Clairy Polak is met ingang van maandag 3 september te horen bij de AVRO op Radio 4. Vanaf die datum presenteert zij elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur De Klassieken. In dit programma wordt de meest geliefde klassieke muziek afgewisseld met bijzonder minder bekend repertoire. De Klassieken is onder Maartje van Weegen uitgegroeid tot het populairste klassieke muziekprogramma van Nederland.
 
Peter Lubbers, Directeur Media: “Ik ben erg blij dat we in Clairy Polak een enthousiaste en kundige opvolger hebben gevonden van Maartje van Weegen. Net als Maartje is Clairy een warme persoonlijkheid en heeft zij veel passie voor klassieke muziek die haar na aan het hart ligt. Daarmee kan Clairy haar liefde voor muziek op een aanstekelijke manier overdragen aan onze luisteraars.”
 
De Klassieken
 
De Klassieken is met meer dan 100.000 luisteraars het best beluisterde programma op Radio 4. Al meer dan vijf jaar is het AVRO-programma elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur te horen. Sinds het begin van het programma is Maartje van Weegen de presentatrice. Van Weegen is nog tot en met 31 augustus iedere werkdag met dit programma te horen. Vanaf 3 september aanstaande neemt Clairy Polak de presentatie over.  
 
Foto: AVRO / Ingo Caly
 
 

Related posts:

  1. AVRO De Klassieken met Maartje van Weegen live vanuit De Leidse Pieterskerk
  2. Maartje van Weegen is grenzeloos met AVRO’s radioprogramma ‘De Klassieken’
  3. AVRO-presentatrice Maartje van Weegen kondigt afscheid aan
  4. Klassieke muziek top 5 van Art Rooijakkers in AVRO’s De Klassieken
  5. De Klassieken in zomerse sferen vanaf de Antillen