AVRO-presentatrice Maartje van Weegen kondigt afscheid aan

AVRO-presentatrice Maartje van Weegen kondigt afscheid aan

Donderdag, 19 april 2012 - 09u05

AVRO-presentatrice Maartje van Weegen maakt op 31 augustus haar laatste uitzending van haar Radio 4-programma De Klassieken. Na een 41-jarige carrière op de Nederlandse radio en televisie, heeft Maartje beslist dat zij per 1 september 2012 met pensioen gaat.

Tot en met eind augustus presenteert zij nog iedere werkdag het programma De Klassieken op Radio 4.
 
Roland Kieft, Eindredacteur AVRO Radio 4: “Ik vind het jammer dat Maartje ons gaat verlaten. Door de enorme inzet van Maartje en haar team is De Klassieken het best beluisterde programma op Radio 4 geworden. De afgelopen jaren hebben vele honderdduizenden mensen dagelijks met veel plezier kunnen luisteren naar de prachtige klassieke muziek en aankondigingen van Maartje. Hierdoor is De Klassieken één van de pijlers geworden van de AVRO op Radio 4. De laatste uitzending van De Klassieken op 31 augustus belooft een speciale uitzending te worden waarin er ongetwijfeld wordt teruggeblikt op de vele hoogtepunten van de afgelopen jaren. Ik denk dat veel collega’s, musici en natuurlijk haar grote schare trouwe luisteraars, dan graag hun waardering voor haar kenbaar willen maken!”
 
De AVRO hoopt op zeer korte termijn een opvolger voor Maartje van Weegen bekend te maken die vanaf 3 september De Klassieken dagelijks gaat presenteren.
 
De Klassieken
 
Sinds december 2006 is Maartje van Weegen elke werkdag bij de AVRO op Radio 4 te horen met De Klassieken. In dit populaire programma komen iedere ochtend de pareltjes uit de klassieke muziek aan bod. Daarnaast heeft Maartje iedere week een andere gast die dagelijks zijn favoriete klassieke werk aankondigt en deze keuze beargumenteert. Prinses Irene, Mark Rutte, Matthijs van Nieuwkerk, Cees Nooteboom en Jeroen Krabbé waren onder anderen bij Maartje te gast.
 
De Klassieken presenteert Van Weegen niet alleen vanuit de studio, maar ook op locatie: iedere laatste vrijdag van de maand maakt zij haar programma vanuit de huiskamer van een luisteraar of bekend musicus. Zo was Maartje te gast bij een luisteraar in Zeewolde en zat zij ook drie uur lang aan de keukentafel bij onder meer André Rieu en Jaap van Zweden. De Klassieken kende een aantal bijzondere gebeurtenissen; zoals de uitzending vanuit Tbilisi (Georgië) waar Van Weegen te gast was bij de first lady van Georgië Sandra Roelofs en het klassieke radiostation MUZA, waarvoor De Klassieken 17.000 cd's had ingezameld. Ook de 750e uitzending van De Klassieken op 29 april 2010 was bijzonder: Maartje van Weegen werd door minister van Justitie Hirsch Ballin officieel gehuldigd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. En afgelopen zomer presenteerde Maartje op uitnodiging van de plaatselijke overheden programma’s vanaf Aruba en Curaçao.
 
‘De arbeidsvitaminen van de klassieke muziek’ zijn elke werkdag te beluisteren van 9.00 tot 12.00 uur.
 
Foto: AVRO
 
 

Related posts:

  1. AVRO De Klassieken met Maartje van Weegen live vanuit De Leidse Pieterskerk
  2. Maartje van Weegen is grenzeloos met AVRO’s radioprogramma ‘De Klassieken’
  3. Het klassieke Hart van Ivo Opstelsten bij de AVRO op Radio 4
  4. Klassieke muziek top 5 van Art Rooijakkers in AVRO’s De Klassieken
  5. AVRO De Klassieken met Bram Bakker