Klassieke muziek top 5 van Art Rooijakkers in AVRO's De Klassieken

Klassieke muziek top 5 van Art Rooijakkers in AVRO's De Klassieken

Vrijdag, 13 april 2012 - 16u11

Vanaf maandag 16 april is Art Rooijakkers de hele week te horen in het best beluisterde radioprogramma van Radio 4: De Klassieken van de AVRO met Maartje van Weegen. Deze week is Art te gast in het Klassieke Hart waarin hij iedere dag rond de klok van 10.30 uur zijn favoriete klassieke muziekstuk aankondigt en toelicht.

AVRO-presentator Art Rooijakkers is aankomende week te horen in de rubriek het Klassieke Hart in het AVRO-programma De Klassieken op Radio 4. Bij Maartje van Weegen vertelt Rooijakkers, die momenteel iedere zondagavond op Nederland 3 te zien is met Mag Ik U Kussen?, over zijn vijf favoriete klassieke muziekstukken.
 
Elvis-fan
 
Onder andere de Ouverture 1812 van Tsjaikovski, Fantasie Impromptu opus 66 van Chopin en Also Sprach Zarathustra van Richard Strauss komen aan de orde. Het laatste stuk laat Art horen omdat hij een fervente Elvis Presley-fan is. Dit jaar gaat Art naar Graceland, Memphis, Tennessee, het huis van Elvis, dat nu een museum is. Als ode aan The King laat Rooijakkers Also sprach Zarathustra horen, het stuk dat vaak de entree van Elvis Presley inluidde!
 
De Klassieken
 
De Klassieken is het bestbeluisterde programma op Radio 4, met ruim 100.000 luisteraars. Al vijf jaar wordt het programma gepresenteerd door Maartje van Weegen. Elke week is er een gast die vijf werken programmeert, van maandag tot en met vrijdag. Elke werkdag, rond 10:30 uur, vertelt die gast over één van zijn keuzes. Zo waren onder anderen Prinses Irene, Mark Rutte, Job Cohen en Midas Dekkers te gast.
 

Related posts:

  1. Het klassieke Hart van Ivo Opstelsten bij de AVRO op Radio 4
  2. Berend Boudewijn te gast in AVRO Radio 4 programma De Klassieken
  3. AVRO De Klassieken met Maartje van Weegen live vanuit De Leidse Pieterskerk
  4. AVRO De Klassieken met Bram Bakker
  5. Maartje van Weegen is grenzeloos met AVRO’s radioprogramma ‘De Klassieken’