Bel de burgemeester in Peeters & Pichal

Bel de burgemeester in Peeters & Pichal

Donderdag, 12 april 2012 - 17u26

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 april nodigen Peeters & Pichal de burgemeesters van vier Vlaamse proviniciehoofdsteden en Brussel uit voor hun “Bel de burgemeester”-actie. Luisteraars kunnen via een speciale telefooncel in de verschillende steden vragen doorbellen voor hun burgervaders.

Een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen maakt de VRT zich op voor zondag 14 oktober. Zo lanceert deredactie.be op maandag 16 april een speciale website over de verkiezingen. Annemie Peeters en Sven Pichal gooien volgende week de burgemeesters van vier Vlaamse provinciehoofdsteden en Brussel voor de leeuwen.
 
Deze Vlaamse en Brusselse burgervaders zijn volgende week te gast in Peeters & Pichal:
 
UITZENDING – STAD – BURGEMEESTER 
 
ma 16.04: Antwerpen – Patrick Janssens
di 17.04: Brugge – Patrick Moenaert
wo 18.04: Gent – Daniël Termont
do 19.04: Leuven – Louis Tobback
vr 20.04: Brussel – Freddy Thielemans
 
Ook de Hasseltse burgemeester Hilde Claes werd uitgenodigd door Peeters & Pichal, maar is niet ingegaan op die uitnodiging. In een officiële reactie antwoordde Hilde Claes: “De campagne voor deze verkiezingen zal van start gaan na de zomer. In september en oktober zal er meer dan tijd genoeg zijn om programma’s, voorstellen en kandidaten aan bod te laten komen. Tot dan wil ik mij als burgemeester fulltime blijven inzetten voor Hasselt.”
 
Telefooncellen
Vijf dagen lang kunnen de inwoners van Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Leuven vragen doorbellen naar hun burgemeesters. Daarvoor plaatst Radio 1 een dag voor het interview een speciale telefooncel in de vijf steden. Die telefooncellen staan op volgende plaatsen tussen 11 en 13 uur:
 
DATUM – STAD – PLAATS
 
vr 13.04: Antwerpen – Groenplaats
ma 16.04: Brugge – Burg
di 17.04: Gent – Sint-Baafsplein
wo 18.04: Leuven – Grote Markt
do 19.04: Brussel – Oude Graanmarkt
 
Via sms, mail en de sociale mediaplatformen kunnen ook alle andere Radio 1-luisteraars mee debatteren.
 
Foto: VRT / Bart Musschoot
 
”Bel de burgemeester” in Peeters & Pichal: van maandag 16 tot en met vrijdag 20 april van 9 tot 11 uur op Radio 1
 
Meer info: radio1.be
 

Related posts:

  1. Peeters & Pichal vindt meest diverse Vlaming
  2. Peeters & Pichal presenteren ‘De 10 geboden van de welgemanierde terrasbezoeker’
  3. Peeters & Pichal vijf dagen in bouwput Vlaanderen
  4. Neem ’s op-campagne van Peeters & Pichal wint Grand Prix op Eurobest Awards
  5. Peeters & Pichal stoppen eind juni, Jan Hautekiet keert terug in september