In de nacht van donderdag op vrijdag in Casa Luna: Benno van Tilburg

In de nacht van donderdag op vrijdag in Casa Luna: Benno van Tilburg

Woensdag, 4 april 2012 - 07u00

In de nacht van donderdag op vrijdag is Benno van Tilburg te gast, hoofd scheepsarcheologie en verbonden aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Lelystad. Van Tilburg coördineert het onderzoek naar 'The Rembrandt of the Sea', het wrak van een nog bijna intact Hollands schip uit de 17e eeuw dat voor de Zweedse kust is ligt.

In Lelystad is één object van het schip in onderzoek. De Rijksdienst heeft het komende half jaar nodig om de Hoekman, een houten scheepsbeeld, te conserveren. Tot die tijd is de Hoekman niet voor het publiek te zien. Behalve op dinsdag 10 april. Dan wordt er speciaal voor de luisteraars van Casa Luna een uitzondering gemaakt. Zij mogen de Hoekman bezoeken.
 
Presentator: Frank du Mosch
 
Meer info: casaluna.ncrv.nl
 
Casa Luna, vrijdag 06 april 2012 – 00.02 uur, Radio 1
 

Related posts:

  1. In de nacht van donderdag op vrijdag in Casa Luna: Mark van Vugt
  2. In de nacht van donderdag op vrijdag in Casa Luna: Kilian Wawo
  3. In de nacht van donderdag op vrijdag in Casa Luna: Jerry Goossens
  4. In de nacht van donderdag op vrijdag in Casa Luna: Caroline van Dullemen
  5. In de nacht van donderdag op vrijdag in Casa Luna: Thomas Rau