Zondag 8 april in Schepper & Co: Exodus Concert met zangeres Hind

Zondag 8 april in Schepper & Co: Exodus Concert met zangeres Hind

Donderdag, 29 maart 2012 - 12u42

Op zondag 8 april zendt het NCRV-radioprogramma Schepper & Co een registratie uit van het Exodus Concert vanuit de monumen­tale gevangenis Schutterswei in Alkmaar. Tijdens dit Concert bracht zangeres Hind het winnende gedicht van Paul ‘Bajes-tijd’ in een aangrijpende song ten gehore.

Paul won de eerste prijs in de jaarlijkse dichtwedstrijd onder (ex)gedetineerden. Als prijs voert een bekende artiest het gedicht uit tijdens het Exodus Concert. Paul, inmiddels vrij man, was onder de indruk en verrast dat zijn ‘gedachten in gevangschap’ zo mooi werden vertolkt. De gedichtenwedstrijd wordt uitgeschreven door Exodus Nederland, het justitiepastoraat, Ark Mission en de NCRV.

Exodus Nederland helpt gemotiveerde (ex-)gedetineerden naar een toekomst zonder criminaliteit. Directeur Rien Timmer: “Het Exodus Concert laat zien dat in de gevangenis je alles wordt afgenomen, behalve je gedachten. Gedachten omzetten in gedichten is een creatieve manier om je gevoelens te verwoorden. En woorden zijn een belangrijke stap om richting te geven aan herstel en een nieuw leven zonder criminaliteit.” Exodus begeleidt (ex-)gedetineerden in elf huizen in het land en met zo’n 1.800 vrijwilligers. In het program­ma komen ook staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie, gevangenispredikant Joop Bos en twee ex-gedetineerde bewoners van Exodushuis Utrecht aan het woord. De relatie tussen dader en slachtoffer vormt daarbij de rode draad.

Schepper & Co: zondag 8 april 2012 om 14.00 – 16.00 uur, Radio 5

Meer info: schepperencoradio.ncrv.nl

Related posts:

  1. Zondag in Schepper & Co Radio: De drijfveren van prof.dr. Aart de Kruif
  2. Zondag in Schepper & Co radio: rabbijn Edward van Voolen
  3. Zondag in Schepper & Co radio: De drijfveren van striptekenares Margreet de Heer
  4. Zondag in Schepper & Co: Dominee Wim Loosman en zijn beklimming van de ‘Alpe d’HuZes’
  5. Zondag in Schepper & Co radio: De drijfveren van prof. dr. Mirjam van Veen