't Gooi centraal vanaf maandag in NCRV's Plein 5

't Gooi centraal vanaf maandag in NCRV's Plein 5

Vrijdag, 16 maart 2012 - 00u17

Het NCRV-programma Plein 5 op Radio 5 Nostalgia besteedt dit seizoen wekelijks aandacht aan streken, steden en dorpen in Nederland. Van het Oldambt in Groningen tot Walcheren in Zeeland. In de week van maandag 19 tot en met donderdag 21 maart staat 't Gooi centraal in Plein 5.

Op maandag 19 maart vertelt omroephistoricus Marnix Koolhaas over de komst van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek naar Hilversum en hoe dat leidde tot de omroepstad die Hilversum nu is. Op dinsdag reizen we af naar het chique Laren. Dit boerendorp groeide eind 19e eeuw uit tot een schildersdorp. Jan Rudolph de Lorm is directeur museumzaken van het Singer Museum en vertelt erover. We sluiten onze Gooische week af met een tour langs de huizen van de Nederlandse sterren. Martin van der Zee organiseert sterrentours en weet precies waar de huizen van de BN'ers staan.
 
Presentator: Hijlco Span
 
NCRV's Plein 5, maandag 19 maart 2012 – 14.00 uur, Radio 5
 

Related posts:

  1. Volgende week staat ‘De Hondsrug’ centraal in NCRV’s Plein 5
  2. Het Noorder Koggenland centraal in NCRV’s Plein 5
  3. Plein 5 in Urk
  4. Plein 5 in het Westland
  5. Vanaf maandag staan de jaren ’70 centraal op JOE