VRT houdt minuut stilte op dag van nationale rouw

VRT houdt minuut stilte op dag van nationale rouw

Donderdag, 15 maart 2012 - 19u16

De VRT neemt op vrijdag 16 maart om 11.00 uur een minuut stilte in acht voor de slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland. De radio‐ en tv‐netten van de openbare omroep blijven een minuut stil en Eén en Canvas brengen om 10.55 u. een extra VRT Nieuws live.

Achter de schermen houden de medewerkers een minuut stilte om hun medeleven te betuigen aan de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk. De programmering van alle VRT‐zenders wordt aangepast uit medeleven met de slachtoffers van de busramp.

Televisie

Op de VRT‐televisienetten zijn vrijdag geen sponsorboodschappen te zien. Zowel Eén als Canvas houden een minuut stilte in acht. Alle medewerkers die vrijdag op televisie te zien zijn, zullen een rouwlintje dragen.

Eén
10.55‐11.05 u. Extra VRT Nieuws live met beelden van verschillende plaatsen in het land waar om 11.00 uur een minuut stilte wordt gehouden.
17.05 u. De topcollectie van … wordt geschrapt. In de plaats daarvan wordt een herhaling van Dieren in nesten van 3 maart uitgezonden.
22.10 u. Hotel Babylon valt weg en wordt vervangen door een herhaling van de Smaak‐aflevering van 12 maart.

Canvas
10.55‐11.05 Extra VRT Nieuws live met beelden van verschillende plaatsen in het land waar om 11.00 uur een minuut stilte wordt gehouden.
22.00 u. Op Canvas wordt de speelfilm Versailles vervangen door de speelfilm Tous les matins du monde.
00.10 De herhaling van Een laatste groet valt weg; de Canvaslus sluit rechtstreeks aan bij de speelfilm.

Ketnet
18.10 u. Karrewiet besteedt op gepaste wijze aandacht aan de dag van nationale rouw, op maat van zijn publiek.
 
Radio

Alle VRT‐radionetten hanteren op vrijdag 16 maart een aangepaste muzieklijn. Er zal de hele dag lang geen reclame of sponsoring te horen zijn. Om 11.00 uur nemen alle VRT‐radionetten een minuut stilte in acht. Het nieuws zal daardoor op alle netten een minuut later starten.

Radio 1
Hele dag: Radio 1 past de toon van zijn programma’s aan en schrapt alle muziekitems. Als open net houdt Radio 1 de luisteraars door de dag heen op de hoogte van eventueel nieuws in verband met het ongeval.
6-9: De ochtend heeft de focus op de nasleep van het busongeval, met verslag van de gebeurtenissen in eigen land en in Zwitserland.
11.00: Minuut stilte.
16-19: Vandaag volgt de gebeurtenissen in eigen land en Zwitserland op de dag van de nationale rouw.

Radio 2
Hele dag: Met uitzondering van Ochtendpost, Middagpost en Avondpost vervalt de gewone programmering van Radio 2. De presentatoren presenteren op het normale uur, maar brengen een programma met aangepaste muziek.
11.00: Minuut stilte.
6-8: Ochtendpost,gaat op een serene manier in op de dag van nationale rouw.
12-13: Middagpost gaat op een serene manier in op de dag van nationale rouw.
16-18: Avondpost gaat op een serene manier in op de dag van nationale rouw.

Klara
Hele dag: Klara waakt over een serene muzikale en inhoudelijke lijn.
11.00: Minuut stilte.

MNM
Hele dag: De programmering van MNM wordt helemaal aangepast. Peter Van de Veire, Ann Reymen, Bart De Raes en Dave Peters presenteren op het normale uur, maar inhoudelijk en muzikaal krijgen de programma’s een andere invulling.
9-10: Net als de voorbije dagen is er op vrijdag geen uitzending van Sing your song.
11.00: Minuut stilte.
12-13: 90’s & Nillies valt weg, in de plaats daarvan begint Bart De Raes een uurtje vroeger.
12-16: Bart De Raes.
19-21: Om 19.00 uur presenteert Tom De Cock een speciaal programma dat in het teken staat van de dag van nationale rouw. Daarin geeft  hij in de eerste plaats de MNM‐luisteraars de kans om te reageren.
21-0.00: MNM Dance 50 met Brahim en MNM Dance met Regi en Peter Luts worden geschrapt. In de plaats daarvan is er non‐stop aangepaste muziek van 21.00 uur tot middernacht.

Studio Brussel
Hele dag: Studio Brussel hanteert een serene toon en schrapt ongepaste items en platen.
0.00-01.00: One Night Stand valt weg.
11: Minuut stilte.
18-20: Sam De Bruyn presenteert Life is Music, een programma dat op een gepaste manier muziek draait als steun van luisteraars voor luisteraars.
20-0.00: De vrijdagavondprogramma’s Gunther D., Switch 30 en Murdock vallen weg. In de plaats daarvan is er non‐stop muziek in Life is Music van 20.00 uur tot middernacht.

Online

Alle advertenties worden vrijdag achterwege gelaten op de VRT‐websites.

Related posts:

  1. VRT viert nationale feestdag
  2. Pukkelpop 2011: Rock Werchter en Live Nation in rouw
  3. 16 september is Nationale Tandenpoetsdag bij MNM
  4. MNM viert Nationale Thuiswerkdag in de woonkamer van luisteraars
  5. CIM-radiocijfers: VRT-radio verstevigt positie