Het Mooiste Matthäus Moment bij 'DeGids.fm'

Het Mooiste Matthäus Moment bij 'DeGids.fm'

Woensdag, 14 maart 2012 - 11u52

Het VARA-radioprogramma ‘DeGids.fm’ organiseert de verkiezing van het Mooiste Matthäus Moment. Vanaf vrijdag 16 maart zal tot aan Pasen regelmatig aandacht worden besteed aan de Matthäus Passion. Bekende liefhebbers en deskundigen zullen aangeven welk deel uit Bachs compositie hen het meest aanspreekt.

De luisteraars worden opgeroepen om hun stem uit te brengen op hun favoriete fragment via de site DeGids.fm.
 
De Matthäus Passion is in geen land ter wereld zo geliefd als in Nederland. In de periode voor Pasen stromen kerken en zalen vol met liefhebbers van dit meesterwerk van Johann Sebastian Bach. Plattelanders en stadsbewoners, over het hele land verspreid, hebben er zo’n twee uur en drie kwartier en een stijf zitvlak voor over om de passie te ondergaan. Schitterende muziek, donderende koren of serene aria’s: Bach op z’n best. Tegenwoordig ook voorhanden in meezingversies en hertalingen. Over uitvoeringen, bezetting en instrumenten lopen meningen en smaken uiteen. Maar ook voor de Matthäus Passion geldt dat het een som der delen is. En uit die delen kan het Mooiste Matthäus Moment worden gekozen.
 
Op vrijdag 6 april, Goede Vrijdag, zal de uitslag bekend worden gemaakt op DeGids.fm.
 
'DeGids.fm' is iedere werkdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur te beluisteren bij de VARA op Radio 1.
 

Related posts:

  1. Publiek kiest politieke moment van 2011
  2. AVRO De Klassieken met Bram Bakker
  3. Eros Ramazzotti verzamelt mooiste liefdesliedjes op ‘Best Love Songs’
  4. ‘Flamingo’ van Kato is de meest gedraaide plaat in Vlaanderen op dit moment
  5. Laura Beyne is de mooiste van het land