Jarige Editors headlinen Rock Werchter op zaterdag

Jarige Editors headlinen Rock Werchter op zaterdag

Woensdag, 7 maart 2012 - 09u43

De affiche van Rock Werchter 2012 wordt top. Vandaag worden alweer zeven namen aan de line-up toegevoegd. Headliner op zaterdag is EDITORS. De Britse groep blaast 10 kaarsen uit dit jaar.

Ze doet dat zo goed als exclusief -het enige andere zomerconcert is in Arras- op een plek die zo belangrijk is geweest en die zo symbolisch blijft. Editors = Werchter. In 2008 spelen ze het 1000ste concert uit de geschiedenis van het festival. ‘No Sound But The Wind’ wordt in 2010 ter plekke en terstond een dikke hit. Met dank aan een vurige fan uit Brugge. Rock Werchter ontdekte Editors in een vroeg stadium. Stapgewijs is de groep geëvolueerd naar de status van headliner. Het is het model waar Rock Werchter op is gebouwd. De gevolgen zijn voelbaar. Editors is verhoudingsgewijs nergens zo populair als in ons land. Vorst-Nationaal? Ja. Lotto Arena? Ja. Nummer 1? Ja, 1 week met ‘Papillon’. Het volgende hoofdstuk is op komst. Ze maken opnieuw – na ‘In This Light And On This Evening’ (2009) – een plaat met topproducer Flood (U2, Placebo, Depeche Mode, Soulwax) en ze spelen helemaal in het duister in Werchter op zaterdagavond!  Net voor Editors zal THE XX op de Main Stage aantreden.  De Londense groep levert het overtuigend bewijs dat jonge mensen popmuziek altijd weer heruitvinden. Het levert hen de Mercury Award op voor debuut ‘xx’ in 2009. Nieuw werk -het zou eerder dansgericht zijn- is in de maak! ‘T HOF VAN COMMERCE opent op zaterdag het grote Werchter podium. Na een lange afwezigheid is ’t Hof Van Commerce weer ruim voorradig. Eindelijk weer die onverstaanbare vrolijkheid. Eindelijk weer die interessante toevoegingen aan het dagelijks taalgebruik!

De line-up van de Main Stage is trouwens helemaal rond. Op donderdag wordt WITHIN TEMPTATION aan het programma toegevoegd. Hun jongste album ‘The Unforgiving’ (2011) komt in acht Europese hitlijsten binnen in de top 10. Eremet(a)al! Dat heeft heel veel te maken met de engelenstem van Sharon den Adel. Zij heeft ervoor gezorgd dat de sprookjesmetal van de zes uit het zuiden van Nederland is uitgegroeid tot een hitparade- en live fenomeen.  Op zondag zal THE HICKEY UNDERWORLD opener van dienst zijn.  De spannendste binnenlandse rockband van nu! Hun nieuwe ‘I’m Under The House I’m Dying’ (2012) graaft nog dieper in de sporen van Millionaire, My Bloody Valentine en Tool.

Twee nieuwe namen ook voor de andere Rock Werchter podia. Voor het eerst een groep uit Zuid-Afrika op de affiche: DIE ANTWOORD! Als van een andere planeet. Zo ogen en klinken Yo-Landi Vi$$er en Ninja van Die Antwoord, een ‘fre$, futuristik zef rap-rave krew’ uit Johannesburg. De twee zijn de koplopers van de freaky onderbuik van de blanke post-apartheid cultuur in Zuid-Afrika. Bling, vet, raar. Ze zullen niet onopgemerkt passeren op zondag in de Pyramid Marquee. Het Australische viertal THE TEMPER TRAP speelt op vrijdag 29 juni op het derde podium. Hun ‘Sweet Disposition’ was een van de grootste oorwormen van 2009. Anderhalf jaar toeren later was er eindelijk tijd om aan een tweede album te beginnen.  Wordt verwacht net voor Werchter. Meer namen voor de Pyramid Marquee en het nieuwe 3de podium volgen snel!

Waren reeds bevestigd voor Rock Werchter 2012: RED HOT CHILI PEPPERS, PEARL JAM, THE CURE, ELBOW, SNOW PATROL, dEUS, MUMFORD & SONS, BLINK-182, FLORENCE + THE MACHINE, JACK WHITE, KASABIAN, DEADMAU5, JUSTICE, CHASE & STATUS, SKRILLEX, GARBAGE, GOSSIP, NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS, THE KOOKS, INCUBUS, MILOW, SELAH SUE, BEIRUT, PAUL KALKBRENNER, STEVE AOKI, DJ FRESH PRESENTS FRESH/LIVE, DROPKICK MURPHYS, WOLFMOTHER, BLACK BOX REVELATION, SKREAM FT SGT POKES, KATY B, BIRDY NAM NAM, JAMES MORRISON, ED SHEERAN, NETSKY, WIZ KHALIFA, MY MORNING JACKET, NOAH & THE WHALE, MAC MILLER, MASTODON, RISE AGAINST, KITTY DAISY & LEWIS, BAT FOR LASHES, ANNA CALVI, AMON TOBIN, BEN HOWARD, MILES KANE, THE ALL-AMERICAN REJECTS, M83, THE MACCABEES, OTHER LIVES, NNEKA, KATZENJAMMER, JAMES VINCENT MCMORROW, X, KREAYSHAWN en AZEALIA BANKS.  CALVIN HARRIS valt jammergenoeg af in de Pyramid Marquee op vrijdag. Klik hier voor een overzicht per dag en per podium van de tot nog toe bevestigde namen.

Ticketinfo

Tickets voor Rock Werchter 2012 zijn te koop via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be
Check www.rockwerchter.be voor gedetailleerde ticketinfo.

Related posts:

  1. Zesentwintig nieuwe namen toegevoegd aan affiche Rock Werchter
  2. 4 dagen Rock Werchter: het afvaloverzicht
  3. Ook Pearl Jam op Rock Werchter 2012
  4. Jack White, Noel Gallagher’s High Flying Birds en meer op Rock Werchter
  5. Rock Werchter zegt: een prettige festivalzomer verder