Steffy Merlevede aan de slag als nieuwe presentatrice bij Sporza op Radio 1

Steffy Merlevede aan de slag als nieuwe presentatrice bij Sporza op Radio 1

Vrijdag, 24 februari 2012 - 00u45

De Sporza-uitzendingen op Radio 1 krijgen er vanaf zaterdag 25 februari een nieuwe stem bij. Steffy Merlevede is de eerste VRT-sportjournaliste die als radiopresentatrice aan de slag gaat. De opener van het Belgische wielerseizoen, Omloop Het Nieuwsblad, is meteen haar presentatiedebuut.

Steffy werkt sinds 2004 op de sportredactie, en combineert daar haar twee grote passies: sport en radio.

 
Steffy volgt het sportnieuws op de voet en geeft live commentaar bij sportwedstrijden, vooral Formule 1, volleybal en motorcross. Vanaf zaterdag versterkt ze de presentatieploeg met Gert Geens, David Naert, Bart Schols, Tom Vandenbulcke en Bram Vandendriessche.
 
Voor Steffy is het de droomjob: 'Ik kan mijn interesse voor sport en passie voor radio combineren en dat is geweldig. Radio is bij mij nooit weg te denken, ik luister echt 24 uur op 24. En nu komt vanaf zaterdag ook nog eens het presenteren van een programma er bij. Het is iets helemaal anders, maar ik wilde dit altijd graag doen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit.'
 
Drukke sportzomer
 
Steffy werkt sinds 2004 op de VRT-sportredactie. Ze is nu ook de eerste vrouwelijke sportjournaliste die Sporza presenteert. Maar dat ziet ze als een voordeel: 'Ik krijg daar nooit reacties op van de mannelijke collega’s. En het is echt een leuke sfeer met al die mannen. Ik zie daar geen enkel nadeel in, integendeel.'
 
Steffy beleeft op zaterdag 25 februari haar vuurdoop met de openingsklassieker van het Belgische wielerseizoen, Omloop Het Nieuwsblad. Vanaf 14 uur met wedstrijdcommentaar van Christophe Vandegoor, Carl Berteele flitst van op de motor. Zondag 26 februari is er opnieuw wielrennen, met een verslag van Kuurne-Brussel-Kuurne. Daarmee is de toon gezet, want Radio 1 zendt ook dit jaar alle voorjaarsklassiekers uit:
 
Zaterdag 25 februari: Omloop Het Nieuwsblad (Sporza 14u-17u)
Zondag 26 februari: Kuurne-Brussel-Kuurne (in de reguliere Sporza)
Zaterdag 17 maart: Milaan-Sanremo (Sporza 14u-17u)
Woensdag 21 maart: Dwars door Vlaanderen (flitsen in Sonar & Vandaag)
Vrijdag 23 maart: E3 Harelbeke (Sporza (15u-17u/17u30)
Zondag 25 maart: Gent-Wevelgem (in de reguliere Sporza)
Dinsdag 27 t/m donderdag 29 maart: Driedaagse van De Panne
(flitsen in de programma’s)
Zondag 1 april: Ronde van Vlaanderen (Sporza al vanaf 13u)
Woensdag 4 april: Scheldeprijs (flitsen in Sonar & Vandaag)
Zondag 8 april: Parijs-Roubaix (in de reguliere Sporza)
Woensdag 11 april: Brabantse Pijl (Sporza 15u-18u)
Zondag 15 april: Amstel Gold Race (in de reguliere Sporza)
Woensdag 18 april: Waalse Pijl (13u-17u)
Zondag 22 april: Luik-Bastenaken-Luik (in de reguliere Sporza)
 
Over Steffy Merlevede
 
Steffy Merlevede studeerde Germaanse en daarna media en communicatie. Na haar studies ging ze aan de slag als journaliste en eindredactrice bij Radio 4FM. In 2004, net na de Olympische Spelen in Athene, maakte ze haar overstap naar de sportredactie van VRT-radio.
 
Passie voor sport en radio
 
Steffy heeft twee grote passies: radio en sport. Zelf is ze ook een sportieve dame. In haar jeugdjaren turnde ze een tiental uur per week en nu gaat ze nog regelmatig lopen en fitnessen.
 
Tot nu toe deed Steffy bij Sporza vooral journalistiek werk en de live verslaggeving van onder meer Formule 1, volleybal en motorcross. Volleybal is haar favoriete sport: ' Dit is een zware sport en daarom zo mooi om naar te kijken, heel leuk om te volgen.'
 
De wielerklassiekers zijn het begin van een lange en drukke sportzomer. Steffy: 'Ik kijk vooral uit naar de Olympische Spelen, die ik zal meevolgen, al was het nog fijner geweest in Londen zelf alles mee te beleven. Maar werken tijdens zo’n grote sportevenementen is altijd heel apart. Een magische sfeer.'
 
Foto: VRT
 
Omloop Het Nieuwsblad in Sporza Radio, op zaterdag 25 februari van 14.00 tot 17.00 uur op Radio 1

Related posts:

  1. De Ronde van Frankrijk in Sporza op Eén en op Radio 1
  2. Dit weekend op Sporza: Op naar een Belgische wereldkampioen veldrijden in Koksijde?
  3. De halve finale van Kim Clijsters live op Radio 1
  4. WK wielrennen in Kopenhagen
  5. Luc Appermont even opnieuw aan de slag bij Radio 2