CIM-radio: Studio Brussel stijgt door tot 12,5 procent

CIM-radio: Studio Brussel stijgt door tot 12,5 procent

Donderdag, 16 februari 2012 - 12u15

Vandaag heeft het CIM de nieuwe luistercijfers voor de Vlaamse radiomarkt bekendgemaakt. De meetperiode bij deze nieuwe ‘golf’ liep van 27 augustus tot en met 23 december 2011. Het bereik van radio is tegenover de vorige meting een halve procent gestegen: 76,9 procent van de Vlamingen luistert dagelijks.

De grote meerderheid van de Vlamingen blijft net als bij de vorige meting duidelijk tevreden over het brede en gevarieerde VRT-aanbod: dagelijks kiezen 60.000 luisteraars meer dan bij de vorige meting voor een van de netten van de openbare omroep.

Studio Brussel is de grootste stijger in deze nieuwe meting. Het net wint 1,8 procentpunt en haalt zijn hoogste marktaandeel ooit. Het net bereikt ook dagelijks 60.000 luisteraars meer dan in de vorige meetperiode. Ook MNM wint in bereik.

Radio 2 blijft veruit de grootste radiozender van Vlaanderen met dagelijks bijna 1,3 miljoen luisteraars, maar verliest wat marktaandeel. Radio 1 verliest 0,3 procent, Klara stijgt tot 2,2 procent.

Marktaandeel * – Golf 3/2011 (27/08/11 – 24/12/11)

VRT globaal 60,7%
Radio 1 8,7%
Radio 2 27,9%
Klara 2,2%
MNM 9,0%
Studio Brussel 12,5%

Q-music 14,0%
JOE fm 6,6%
Nostalgie 6,6%

* Het percentage beluisterde kwartieren van een net ten opzichte van het totaal aantal beluisterde kwartieren radio.

Els Van de Sijpe, manager radio bij de directie media:
“We zijn erg blij met de nieuwe radioresultaten. Studio Brussel laat fantastisch mooie cijfers optekenen. Music for Life werd voor het eerst volledig in de meetperiode opgenomen, maar ook los daarvan rijdt Studio Brussel al een lange tijd een schitterend parcours. MNM consolideert boven de 9 procent en houdt dus een flink deel van de winst uit de vorige golf vast. Voor een instapradio is het bereik echter belangrijker. Het net wint er 32.000 – vooral jonge – luisteraars bij.
VRT in haar totaliteit bereikt nu dagelijks 2,9 miljoen Vlamingen. Het is fijn dat zoveel luisteraars elke dag opnieuw voor ons kiezen.”

Foto: VRT

Related posts:

  1. CIM-radiocijfers: VRT-radio verstevigt positie
  2. CIM-radiogolf: MNM sterkste groeier in radiolandschap [Update 17.20 uur]
  3. CIM-luisteronderzoek: Q-music grootste stijger
  4. Studio Brussel praat met StuBeu
  5. Studio Brussel over generatie born in the 80s