Eerste AVRO Prinsesgrachtoncert On Ice was een groot succes

Eerste AVRO Prinsesgrachtoncert On Ice was een groot succes

Vrijdag, 10 februari 2012 - 15u59

Het eerste Prinsengrachtconcert On Ice, dat vanmiddag op de Prinsengracht in Amsterdam werd gehouden, is met groot enthousiasme door het massaal toegestroomde publiek ontvangen. Op het ijs voor Hotel Pulitzer gaf het Paradiso Orchestra een klassiek concert voor voorbijgangers en schaatsers die genoten van de winterzon.

Het Prinsengrachtconcert On Ice was een spontaan initiatief van de redactie van AVRO Klassiek, contrabassist Wilmar de Visser (Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Blazersensemble) en Radio 4. AVRO-Radio 4-presentator Hans van den Boom presenteerde het concert dat live te volgen was op Radio 4 en via een webcast.

Net zoals bij het Prinsengrachtconcert dat in de zomer wordt gehouden, werd ook bij deze speciale editie afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse grachten’ dat voor deze keer was omgedoopt tot ‘Op de Amsterdamse grachten’. De ruim 600 aanwezigen zongen het luidkeels mee.

Roland Kieft, Eindredacteur AVRO Radio 4: “Het was een waanzinnig succes. Alles wat je ervan hoopt was er: sfeer, stralende zon, muzikanten die met veel plezier musiceerden, heel veel enthousiaste toeschouwers. De start van een nieuwe traditie.”

Hotel Pulitzer Amsterdam en Stichting Prinsengrachtconcert zijn partner van Prinsengracht On Ice.

Prinsengrachtconcert

Het Prinsengrachtconcert is een klassiek muziekconcert dat sinds 1981 in augustus gehouden wordt aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het concert vindt in de open lucht plaats op een ponton voor Hotel Pulitzer. Het concert is gratis toegankelijk en de gracht ligt dan vol met boten met publiek. Sinds 1984 zendt de AVRO het concert uit.

Afgelopen jaar vierde de AVRO het 30-jarig jubileum met een tv-documentaire over het ontstaan van het Prinsengrachtconcert. Door de jaren heen is het één van de meest gewaardeerde tv-programma’s van de Nederlandse tv geworden. De afgelopen edities hebben veel nationale en internationale solisten een optreden gegeven zoals pianist Lang Lang, violist Maxim Vengerov, sopraan Danielle de Niese en violist Jaap van Zweden.

Foto: AVRO

Concert terugkijken? Klassiek.avro.nl

Related posts:

  1. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek
  2. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek
  3. Eerste editie ‘annes Vlaamse Muziek Awards’ groot succes
  4. Het klassieke Hart van Ivo Opstelsten bij de AVRO op Radio 4
  5. AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique